OlmenEs

OlmenEs

Adres: Beatrixoord 1
Postcode: 8426 GM
Plaats: Appelscha
Provincie: Friesland
Land: Nederland
Routebeschrijving
Telefoon: 0516438100

Beschrijving

OlmenEs is een gemeenschap voor volwassenen met een verstandelijke beperking centraal in Noord Nederland. Antroposofie is onze basis. Wij bieden zorg, begeleiding en ondersteuning bij het samen wonen, samen werken en samen leven. Voor ons is de persoonlijkheid van de bewoner leidend, niet zijn beperking.

OlmenEs ligt in een prachtige en rustige omgeving in het buitengebied van Appelscha. We hebben een groot bosrijk terrein van ruim 50 hectare. Hier vindt u negen woonhuizen, zeven werkgebouwen, een boerderij, de winkel - theeschenkerij en vele andere voorzieningen.

OlmenEs is gelegen in het prachtige natuurgebied het Drents-Friese Wold, op een bosrijk terrein van ruim 50 hectare. De winkel is goed bereikbaar en de service is hartverwarmend!

De OlmenEswinkel-theeschenkerij.
In de winkel verkopen bewoners kaas van de kaasmakerij, koek, taart en brood van de bakkerij, sieraden uit de metaalwerkplaats, kaarsen uit de kaarsenmakerij, ansichtkaarten van de papierwerkplaats, textiel uit de weverij, kransen van de mattenvlechterij en schalen en vazen uit de pottenbakkerij. Daarnaast zijn er biologische groenten van het seizoen en bad- en doucheproducten van zelf geteelde kruiden zoals lavendel en rozemarijn. Alle producten zijn met zorg en aandacht geproduceerd en te koop voor een aantrekkelijke prijs. Verder is er een assortiment aan Weleda producten te koop, edelstenen en allerhande biologische voedingsmiddelen.
In de theeschenkerij kan men genieten van gebak, broodjes, soep, koffie, thee, diksap en nog veel meer, binnen of op het terras.

Ook wordt er ieder jaar een levendige kerst- en zomermarkt georganiseerd. De kerstmarkt kenmerkt zich door de sfeer en er worden allerlei zelfgemaakte kerstproducten verkocht. Voor de zomermarkt komen de bezoekers naar OlmenEs voor de muziek, de zelfgemaakte producten en een tocht met paard en wagen.

OlmenEs is een woon- en werkgemeenschap, gebaseerd op de antroposofische mensvisie, met allerlei ambachtelijke werkplaatsen en een winkel.

 

 

  • Streekproducten:
  • Ja

OlmenEs 0 5 0

Gemiddelde van 0 Beoordelingen

Jouw beoordeling

Schrijf als eerste een recensie

advertentie
Add review

Er zijn geen recenties op dit moment

Een aantal mensen achter biobetty.com

  • images/cebastiaan_300x250_zww.jpg

    Cebastiaan van der Cingel
    tiener-tester

    Cebastiaan 16 jaar, 4e jaars vmbo-scholier op het van der meij college, eet/drinkt (zo veel mogelijk) biologisch sinds 4 jaar. Gaat waarschijnlijk voor betty bio-produkten...
    Lees meer...  
  • images/eddy_vandeberg_portret_300x250.jpg

    Eddy van den Berg
    webdeveloper & bestuurslid afd. site-technologie

    Eddy helpt Danny al jaren met het bouwen van websites. Natuurlijk werd hij graag lid van het team toen Danny hem vroeg. Eddy is al jaren van mening dat de voeding...
    Lees meer...  
  • images/teike_300x250.jpg

    Teike van Baden
    audioarchitect

    Teike 29 jaar, in het dagelijks leven producer van oa hiphop, gaat expirimenteren met audio op biobetty om biologische informatie (nog)leuker, makkelijker, informatiever...
    Lees meer...  
  • images/teun_portret_zww_300x250.jpg

    Teun Brink
    global franchise scout

    Teun Brink, in het dagelijks leven steward bij KLM en gaat voor stichting biobetty op zoek naar buitenlandse franchise -nemers, -partners... Teun eet/drinkt biologisch...
    Lees meer...
Hosting is powered by Cyso