Vier Heemskinderen, de

Vier Heemskinderen, de

Adres: Kooijweg 24
Postcode: 8715 EP
Plaats: Stavoren
Provincie: Friesland
Land: Nederland
Routebeschrijving
Telefoon: 0514681444

Beschrijving

Originele aroma's, onvergelijkbaar.

Een cuisinier weet als geen ander hoe belangrijk en moeilijk het vaak is om mooie producten in te kopen, terwijl die nu juist zo'n wezenlijke inspiratiebron vormen.

Moderne productievormen hebben dan wel het marktaanbod vergroot en goedkoper gemaakt, deze 'vooruitgang' heeft ook kenmerken als standaardisering en banalisering.
De daarmee gepaard gaande smaakvervlakking is een treurige ontwikkeling, het is de verwijdering van een belangrijk uitgangspunt, want rijkdom aan smaakbeleving wordt sterk bepaald door fascinatie, de aantrekkingskracht van originele aroma's.

Gelukkig lijkt een kentering in zicht.
Steeds meer producenten lijken zich bewust van een groeiende vraag naar de kwaliteit van echtheid, kiezen daarom voor een betere, vaak ecologische teelt van groente, fruit en vee.
Minder qua volume maar wel een betere kwaliteit, iets om ook persoonlijk trots op te zijn, een bijdrage aan de kwaliteit van het leven.

Zo ook in de wijnbouw.
Terwijl de producenten waar wij mee werken zich bewust zijn van het belang van een zo natuurlijk mogelijk klimaat in de wijngaard, zijn er steeds meer die zich kenmerken door een biologische - of biodynamische werkwijze.
Dit boeiende onderwerp ontworstelt zich van een vaag beeld in geitenwollen sokkensfeer, naar begrip voor de logica, waarin de wisselwerking van natuurlijke elementen zich manifesteert.

Er is ook een dringende noodzaak, de ecologische stand van zaken in het overgrote deel van wijngebieden is onrustbarend slecht.
Maar er is een zich in snel tempo ontwikkelende kentering in ecologisch besef.

Want de ogen kunnen niet gesloten blijven voor tot dusver onmiskenbaar positieve resultaten van ecologische teelt.
Dat is dan ook de reden dat een groeiend aantal wereldberoemde domaines als o.a. Romanée-Conti, Leflaive, Zindt-Humbrecht, Dominique Lafon, Leroy, Huet, Comte Armand, Coulée de Serrant e.a.over zijn gegaan op culture biodynamique.
Ze onderzoeken de mogelijkheden van deze teelt om de toekomst te waarborgen, voor het behoud van wijnen met een surplus aan identiteit, vanuit een getrouwe expressie van terroir*.

De biodynamie is een complexe denkwijze die voor velen moeilijk valt te plaatsen, er zijn nogal wat aspecten die het voorstellingsniveau tarten van de 'eigentijds' geprogrammeerde geest. Duidelijk aanwijsbaar zijn de resultaten, en die zijn frappant positief.

Eén ding staat vast, de wijnliefhebber vaart er wel bij.
Voor u ligt er het genoegen van meer wijnen met duidelijk verschillende karakters, wijnen die altijd boeien dankzij originele aroma's!

Daarbij is het een geruststellende gedachte, gezond te kunnen genieten...

Daar zit toekomst in!

Jan Vellinga.

  • Streekproducten:
  • Ja

Vier Heemskinderen, de 0 5 0

Gemiddelde van 0 Beoordelingen

Jouw beoordeling

Schrijf als eerste een recensie

advertentie
Add review

Er zijn geen recenties op dit moment

Een aantal mensen achter biobetty.com

  • images/teike_300x250.jpg

    Teike van Baden
    audioarchitect

    Teike 29 jaar, in het dagelijks leven producer van oa hiphop, gaat expirimenteren met audio op biobetty om biologische informatie (nog)leuker, makkelijker, informatiever...
    Lees meer...  
  • images/eddy_vandeberg_portret_300x250.jpg

    Eddy van den Berg
    webdeveloper & bestuurslid afd. site-technologie

    Eddy helpt Danny al jaren met het bouwen van websites. Natuurlijk werd hij graag lid van het team toen Danny hem vroeg. Eddy is al jaren van mening dat de voeding...
    Lees meer...  
  • images/team/niels_zww_300x250.jpg

    Frits van Hout R.I.P.
    bio-burgemeester rotterdam

    Frits, niels of hoe we je ook moesten noemen Bedankt dat we je mochten leren kennen als kritisch buurman en later als collega  Dank ook voor je openhartigheid,...
    Lees meer...  
  • images/eefje_300x250_zww.jpg

    Eefje Cornelien
    "acting" director/hoofdredacteur

    Eefje, 35 jaar, de "echte" betty, een van de 2 acting directors en in het dagelijks leven werkzaam als salesmanager bij Natucos.   Heeft Voeding & Dietetiek gestudeerd...
    Lees meer...
Hosting is powered by Cyso