Jersey Vlees

Jersey Vlees

Adres: Damakkerweg 16
Postcode: 6731 DA
Plaats: Otterlo
Provincie: Gelderland
Land: Nederland
Routebeschrijving
Telefoon: 06-52034717
Mobiel: 06-52034717

Beschrijving

3a646f3681acc581c3de74c37fe0767b.jpg
4f28b53852762019d8fdd34f81d73dc9.jpg
Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Aanmelden voor de nieuwsbrief >>
260f57b125eca8717ed2c7586922fb2d.jpg
 
De boerin vertelt Een zoektocht naar het echte boerenleven door Irene van de Voort
 
Winkelwagen
 

    

    

Natuurzuiver geproduceerd Jersey rundvlees: antibioticavrij

        
Welkom!
Hier geven we je graag meer informatie over ons bijzondere Jersey rundvlees. De Jersey stierkalveren die wij voor het vlees opfokken komen uitsluitend van het biologisch gecertificeerde melkveebedrijf Remeker uit Lunteren.
De Jersey stierkalveren die daar geboren worden wilde niemand hebben omdat ze langzaam groeien en relatief klein zijn. Ze gingen op zeer jonge leeftijd met het slachtafval mee. Onaanvaardbaar. Wij zijn in 2011 begonnen met ons initiatief om de dieren wel te benutten, namelijk door ze op te fokken voor het vlees.
Omdat de dieren langzaam groeien, veelal buiten zijn met veel beweging en grasgevoerd zijn is de vleeskwaliteit erg hoog. Hiermee draaien we het nadeel van het Jersey stierkalf om en benutten we juist de langzame groei.
Ons vlees mag officieel niet biologisch heten omdat het (nog) niet gecertificeerd is. Momenteel is dit te duur omdat de dieren op 10 verschillende plekken lopen en die allemaal apart gecertificeerd zouden moeten worden.
De dieren worden wel minimaal volgens de biologische normen gehouden en gevoerd. We voeren de dieren gedroogde kruiden ten behoeve van de weerstand, natuurlijke mineralen en keltisch zeezout vanwege de spoorelementen.
De stieren behouden de hoorns en worden niet gecastreerd. Antibiotica wordt niet gebruikt, als medicatie gebruiken we homeopatische middelen. Wij gebruiken op het land alleen eigen stalmest en geen bestrijdingsmiddelen of kunstmest.
Wij werken vanuit de intrinsieke overtuiging dat je zo min mogelijk moet ingrijpen om de beste omstandigheden voor het dier te creeeren. Dit gaat over huisvesting, verzorging en voer. Alleen zo kan het beste produkt tot stand komen, in dit geval natuurzuiver Jersey rundvlees.
Om ons bedrijf op te bouwen vragen wij steun aan onze klanten in de vorm van crowdfunding.
Heeft u ook interesse in dit natuurzuivere vlees met een duidelijk herkomst? Kijk op de bestelpagina of reageer via het contactformulier.
Met een hartelijke groet,
  • Streekproducten:
  • Ja

Jersey Vlees 0 5 0

Gemiddelde van 0 Beoordelingen

Jouw beoordeling

Schrijf als eerste een recensie

advertentie
Add review

Er zijn geen recenties op dit moment

Een aantal mensen achter biobetty.com

  • images/biobetty_marit_300x250.jpg

    Marit Heinkens
    acting director, bio-burgemeester friesland

    Marit is begeleider/gastvrouw/kok bij Andere Oever lunch-eetcafe, in haar vrije tijd is ze acting director/bio-burgemeester Friesland en helpt zij speuren naar bio-bedrijven...
    Lees meer...  
  • images/bart_portret_300x250.jpg

    Bart Davidse
    advocaat

    Ras-Amsterdammer Bart eet/drinkt met zijn gezin al jaren overtuigd biologisch, draagt Kuyichi jeans, heeft een moestuin en probeert op kantoor zoveel mogelijk gerecyclede...
    Lees meer...  
  • images/jellebakker_300x250.png

    Jelle Bakker, bio-burgemeester amsterdam (interim)

    Jelle, 32 jaar, levensgenieter/overlever, heeft audio-visuele techniek gestudeerd aan het Grafisch Lyceum A'dam, weet nog niet precies wat hij gaat doen bij biobetty.com,...
    Lees meer...  
  • images/team/niels_zww_300x250.jpg

    Frits van Hout R.I.P.
    bio-burgemeester rotterdam

    Frits, niels of hoe we je ook moesten noemen Bedankt dat we je mochten leren kennen als kritisch buurman en later als collega  Dank ook voor je openhartigheid,...
    Lees meer...
Hosting is powered by Cyso