onoff spices

onoff spices

Adres: Tiendweg 45
Postcode: 2931 LC
Plaats: Krimpen aan de Lek
Provincie: Zuid-Holland
Land: Nederland
Routebeschrijving
Telefoon: 0848670298

Beschrijving

onoff spices!

is een snel groeiend Nederlands bedrijf dat in Thailand kwalitatief hoogwaardige, 100% natuurlijke en biologische Thaise gemaksproducten maakt voor de bereiding van authentiek Thaise curry’s, soepen en roerbakgerechten. Speerpunt van ons bedrijf is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

In 2011 kwamen wij op de markt met een eerste lijn van biologische producten die verkocht werden in drie winkels. Op dit moment bestaat het assortiment uit 23 verschillende producten die verkocht worden in ruim vijftig procent van alle Nederlandse biowinkels.

 

Onno Stienen

heeft een opleiding tot chef Thaise keuken gehad in Bangkok. Daarna gaf hij vijf jaar lang in Nederland kooklessen. De deelnemers leerden alles over Thaise kooktechnieken, ingrediënten, smaken en gerechten. Omdat in Nederland veel ingrediënten van de kruidenmengsels voor Thaise soepen, curry’s en roerbakgerechten niet makkelijk voor handen zijn, en omdat men vaak niet de tijd heeft om alle kruiden te snijden en schoon te maken, besloot Onno om onoff spices! op te richten.

 

biologisch

De meeste producten van onoff spices! worden biologisch geproduceerd en voldoen aan alle Europese normen voor biologische voedselwaren. Zo is minimaal 95% van de ingrediënten afkomstig van biologische landbouw. Onze landbouwgronden zijn vóór aanvang van de biologische landbouw nooit eerder met gifstoffen bewerkt. Tijdens de landbouw worden enkel en alleen natuurlijke middelen gebruikt. Onze landbouwproducten bevatten daarom geen kunstmatige groei- of bestrijdingsmiddelen. Bij verscheping van Thailand naar Nederland is de lading altijd traceerbaar via een apart certificaat. En tenslotte heeft ook de magazijnruimte van onoff spices! in Nederland de juiste certificering. De hele keten, van boer tot bord, is daarmee gecertificeerd.

 

people, planet, profit

Voor onoff spices! staat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen voorop. Dat houdt in dat bij elke beslissing het belang van people, planet en profit centraal staat, vanaf de productie bij de boer tot aan het eindresultaat op het bord. Wij zetten hoog in op de sociale aspecten voor de boeren en fabrieksmedewerkers in Thailand, zoals het waarborgen van de mensenrechten en goede arbeidsomstandigheden en het bijeenhouden van de families. Milieuaspecten worden altijd in acht genomen, zoals het voorkómen van milieuschade, de besparing van grondstoffen en de reductie van CO2-uitstoot, zowel bij de productie als bij het transport. En tenslotte wordt altijd gewerkt met eerlijke handelsvoorwaarden en worden eerlijke inkoopprijzen betaald. Onno Stienen zegt daarover:

“Niet alleen doen wij geen concessies aan de smaak en kwaliteit van onze producten, ook doen wij nooit concessies aan de goede lonen en overige arbeidsvoorwaarden van onze boeren en fabrieksmedewerkers in Thailand. Wij streven naar een beter leven voor de Thaise mensen in een beter Thailand.”

  • Streekproducten:
  • Ja
  • Keurmerk:
  • Skal,

onoff spices 0 5 0

Gemiddelde van 0 Beoordelingen

Jouw beoordeling

Schrijf als eerste een recensie

advertentie
Add review

Er zijn geen recenties op dit moment

Een aantal mensen achter biobetty.com

  • images/edwin_300x250_zww.jpg

    Edwin de Groot
    penningmeester

    Als mens en als vader vind ik het belangrijk om gezonde en eerlijke producten te kopen en te gebruiken en zo min mogelijk leed te veroorzaken. Ik wil graag weten...
    Lees meer...  
  • images/teike_300x250.jpg

    Teike van Baden
    audioarchitect

    Teike 29 jaar, in het dagelijks leven producer van oa hiphop, gaat expirimenteren met audio op biobetty om biologische informatie (nog)leuker, makkelijker, informatiever...
    Lees meer...  
  • images/piet_300x250_zww.jpg

    Pieter Beermann
    bestuurslid betty's100

    Pieter, vader van 5 kinderen, leeftijd onbekend :-), vertegenwoordigd de afd. betty's100, een club van donateurs die jaarlijks min. euro 1.000,- bijdragen en...
    Lees meer...  
  • images/joachim_300x250.png

    Joachim van Doornum
    bio-burgemeester groningen, bio-boss io

    Joachim studeerd Rechtsgeleerdheid UvA, heeft eerst Taal en Communicatie gedaan is tekstschrijver en de Benjamin van de groep. Bio-boss NL io en zoekt naar biologische...
    Lees meer...
Hosting is powered by Cyso