Buddy’s Bite

Buddy’s Bite

Adres: Kwakkenbergweg 17
Postcode: 6523 MJ
Plaats: Nijmegen
Provincie: Gelderland
Land: Nederland
Routebeschrijving
Telefoon: 0248487483
Mobiel: 0612920076

Beschrijving

Er was eens een Parson Jack Russel genaamd Jouke... Rond haar 8e levensjaar kreeg zij pijnlijke problemen aan haar schouder. De dierenarts zei haar te kunnen helpen met speciale voeding en supplementen. Maar het werkte niet....Zo rond haar 13e jaar had ze veel pijn, last van haar maag en vreselijke jeuk. Zelfs aaien werd een kwelling. Vele goedbedoelde adviezen ten spijt maar ik stond op het punt haar op te geven...

In 2009 ontmoette ik in Duitsland een specialiste op het gebied van natuurlijke diervoeding. Ze drukte mij op het hart nog even te wachten, op haar voeding over te gaan en en haar adviezen op te volgen.
Tot mijn grote verbazing was de jeuk na 3 maanden verdwenen èn hadden we alle medicijnen afgebouwd. Jouke knapte zienderogen op. De dierenarts toonde geen belangstelling - maar mijn interesse was gewekt... Vele malen ben ik naar Duitsland gegaan om te leren. Als een spons zoog ik alle informatie op die mij werd aangereikt. Ondertussen bleef ik in Nederland zoeken naar voeding van dezelfde kwaliteit.

De begrippen '100% natuurlijk' en ‘vers’ bieden in de diervoedingsbranche geen garantie. Op de voorkant van een verpakking kan een vrolijke en gezonde boodschap weergeven worden. Op de achterkant - de declaratie - moet de waarheid vermeld worden. Helaas bied de wet fabrikanten hier veel creativiteit... Met een vergrootglas bestudeerde ik verpakkingen. En ik kwam tot de conclusie dat het voor iedereen mogelijk moet zijn door sprookjes heen te leren kijken...

Ik besloot om ooit iets met dit gegeven te gaan doen.

Jouke, inmiddels 15,5 jaar, moest ik uiteindelijk opgeven. Alhoewel zij daarna geen spijsverteringsklachten of jeuk meer heeft gehad, was tegen een hersentumor niets opgewassen. Intussen begreep ik steeds beter waarom wij vanaf haar 8e levensjaar met haar gezondheid aan het tobben waren. Ik begreep ook welke inhoudsstoffen en kunstmatige toevoegingen daaraan een belangrijke bijdrage geleverd kunnen hebben.

Zo ontstond het concept voor Buddy's Bite:

Natuurlijke diervoeding zonder toevoegingen!
Mijn assortiment bevat geen producten met kunstmatige vitaminen òf andere kunstmatige toevoegingen en géén toegevoegde goedkope (plantaardige) oliën of vetten. Ik bied geen vlees aan waarvan ik niet weet waar het vandaan komt, wat eraan is toegevoegd of welke bewerkingen het ondergaan heeft. Alleen op deze manier kan ik een voedzame en dus gezonde kwaliteit garanderen. Ziek vlees maakt zieke of verzwakte dieren niet beter... dat mag duidelijk zijn.

Mijn assortiment onderscheidt zich van alle andere aanbieders.
Géén exotische vleessoorten, vruchten, groenten of kruiden die wilde dieren in Europa ook niet tot hun beschikking hebben. Mijn Duitse leveranciers maken zoveel mogelijk gebruik van grondstoffen uit de eigen regio. Duitsland kent zeer strenge controle instanties, om kwaliteitscertificaten te behouden worden er hoge eisen aan de productie gesteld. Bovendien kenmerken mijn leveranciers zich allemaal door een bijzondere levenshouding: er wordt met veel plezier en inzet in de eerste plaats een goed en eerlijk product gemaakt.

Terug naar de natuur voor zover dat vandaag de dag mogelijk is.
Mijn leveranciers verstaan onder het woord 'levensmiddelen', 'middelen om te leven'. Laat hun open en eerlijke levenshouding een voorbeeld zijn voor anderen in de branche.
Het belangrijkste wat ik de afgelopen jaren geleerd heb is dat gezonde humane voeding de beste basis voor gezonde diervoeding is. Zodoende kwam ik tot de conclusie dat alleen Bioland gecertificeerde bedrijven de belofte van gezonde en chemievrije diervoeding waar kunnen maken. 'Biologisch' is eigenlijk niets aparts, het is gewoon voeding zoals het hoort te zijn.... Certificatie is helaas broodnodig om rotte appels uit de mand te houden..

Goed voorbeeld doet goed volgen:
Naar voorbeeld van mijn leveranciers heb ik mij aangemeld bij de Nederlandse Bio-controle (Skal) om zowel de webwinkel als de groothandel te registreren.
Het woord biologisch en BIO mag niet zomaar gebruikt worden. Het betekend dat alle produkten in het assortiment traceerbaar moeten zijn. Van elk produkt is de hele keten van grondstoffen, productie t/m verkoop vastgelegd.

Sinds mei 2015 is Buddy's Bite de eerste èn voorlopig enige gecertificeerde biologische webwinkel/ groothandel in Pet Food in NL! (Skal. nr.: 103558)

Laat het uw dier goed smaken!

Suzanne Toebast.

  • Streekproducten:
  • Nee
  • Keurmerk:
  • Skal,

Buddy’s Bite 0 5 0

Gemiddelde van 0 Beoordelingen

Jouw beoordeling

Schrijf als eerste een recensie

advertentie
Add review

Er zijn geen recenties op dit moment

Een aantal mensen achter biobetty.com

  • images/jellebakker_300x250.png

    Jelle Bakker, bio-burgemeester amsterdam (interim)

    Jelle, 32 jaar, levensgenieter/overlever, heeft audio-visuele techniek gestudeerd aan het Grafisch Lyceum A'dam, weet nog niet precies wat hij gaat doen bij biobetty.com,...
    Lees meer...  
  • images/maarten_boer_portret_300x250.jpg

    Maarten Boer
    secretaris & webdeveloper

    Ik kom uit een biologisch nest en biologisch eten is me letterlijk met de paplepel ingegoten. De keuze voor biologische producten is door mijn voorkennis voor...
    Lees meer...  
  • images/edwin_300x250_zww.jpg

    Edwin de Groot
    penningmeester

    Als mens en als vader vind ik het belangrijk om gezonde en eerlijke producten te kopen en te gebruiken en zo min mogelijk leed te veroorzaken. Ik wil graag weten...
    Lees meer...  
  • images/teike_300x250.jpg

    Teike van Baden
    audioarchitect

    Teike 29 jaar, in het dagelijks leven producer van oa hiphop, gaat expirimenteren met audio op biobetty om biologische informatie (nog)leuker, makkelijker, informatiever...
    Lees meer...
Hosting is powered by Cyso