Bee natural cosmetics

Bee natural cosmetics

Adres: Platinastraat 50
Postcode: 8211 AR
Plaats: Lelystad
Provincie: Flevoland
Land: Nederland
Routebeschrijving
Telefoon: 0320282928

Beschrijving

Waar we vandaan komen

In 1972 was Wouter Vuijk student zilversmid. Hij combineerde zijn studie met zijn passie voor gezond eten en opende een klein biologisch winkeltje in zijn studentenkamer. Bij een plaatselijke imker kocht hij allerlei lekkernijen die hij weer verkocht in zijn winkeltje. Wouter raakte bevriend met de imker die zijn interesse wekte voor het houden van bijen . Al vrij snel besloot Wouter dan ook om zijn eerste, eigen bijenkasten te kopen.

Een aantal jaren later, in 1977, begon Wouter zijn eigen imkerij in Leersum. De imkerij lag aan de Traayweg, ooit een kronkelige zandweg tussen Leersum en Doorn: vandaar dus onze naam “de Traay”!

Honing is een natuurlijk product dat erg lekker en goed is om te eten. Daarnaast bevat honing ook verzorgende eigenschappen die goed zijn voor huid en haar. Zodoende werd Bee natural Cosmetics in 1993 geïntroduceerd, destijds nog onder de naam de Traay. Een assortiment natuurlijke verzorgingsproducten met honing en bijengeralteerde ingrediënten die daar een relatie mee hebben. En natuurlijk andere mooie natuurlijke ingrediënten.

De naam is een verwijzing naar waar wij vandaan komen: mooie bijenproducten en de natuurlijke ingrediënten die we gebruiken in onze verzorgingsproducten. (H)eerlijke voeding voor de huid!

Onze filosofie en passie

Met onze Bee natural producten willen we onze passie voor de veelzijdigheid, frisheid en pracht van de natuur (bijen in het bijzonder) en schoonheid van mensen delen. Wij geloven dat natuurlijke producten beter zijn voor jezelf en voor alles om je heen. En jezelf goed verzorgen moet ook een groot plezier zijn.

Hoe doen we dit?

Met honing als basis of ingrediënten die daar een relatie mee hebben. En anders met andere mooie natuurlijke grondstoffen. Aangevuld met heerlijke essentiële oliën en geuren die je direct een goed gevoel geven en emoties losmaken.
Met de gecontroleerde kwaliteitsgarantie van BDIH. Dus dierproefvrij, geen minerale ingrediënten, synthetische geur-, kleurstoffen of conserveringsmiddelen (onze biologische zepen zijn niet BDIH gecertificeerd).
Met verpakkingen die de kwaliteit van de producten waarborgen en zo min mogelijk belastend zijn voor het milieu.
Door zoveel mogelijk betaalbaar en dus toegankelijk te blijven.

Waar we voor staan

Als imkerij wisten wij al hoe goed en bijzonder de producten zijn die bijen maken. Door de grote bijensterfte (o.a. door pesticiden) en de bijbehorende consequenties beseffen we des te meer hoe het belangrijk het behoud van onze natuur is. We willen graag helpen om deze zo min mogelijk te belasten en de bijen te helpen.

Hoe doen we dit?

We hebben in Lelystad een bijentuin waar (wilde) bijen alles vinden wat ze nodig hebben.
Indien mogelijk en gepast, gebruiken we in onze producten honing, bijenwas, propolis, gelee royale of stuifmeel. Hiermee steunen we de imkers en dus de toekomst voor de bijen (en dus die van onszelf).
We maken natuurlijke verzorgingsproducten die worden gecontroleerd door een onafhankelijke organisatie: BDIH. Dus betrouwbaar.
De BDIH kwaliteitsgarantie garandeert o.a. dierproefvrij, geen minerale ingrediënten, synthetische geur-, kleurstoffen of conserveringsmiddelen.
We gebruiken zoveel mogelijk biologische ingrediënten.
Tot slot gebruiken we zoveel mogelijk duurzaam verpakkingsmateriaal zonder hormoonverstorende stoffen zoals bisphenol A.
En ja, het kan altijd beter dus we zijn constant bezig om onszelf te verbeteren.

 • Streekproducten:
 • Nee

Bee natural cosmetics 0 5 0

Gemiddelde van 0 Beoordelingen

Jouw beoordeling

Schrijf als eerste een recensie

advertentie
Add review

Er zijn geen recenties op dit moment

Een aantal mensen achter biobetty.com

 • images/eefje_300x250_zww.jpg

  Eefje Cornelien
  "acting" director/hoofdredacteur

  Eefje, 35 jaar, de "echte" betty, een van de 2 acting directors en in het dagelijks leven werkzaam als salesmanager bij Natucos.   Heeft Voeding & Dietetiek gestudeerd...
  Lees meer...  
 • images/maarten_boer_portret_300x250.jpg

  Maarten Boer
  secretaris & webdeveloper

  Ik kom uit een biologisch nest en biologisch eten is me letterlijk met de paplepel ingegoten. De keuze voor biologische producten is door mijn voorkennis voor...
  Lees meer...  
 • images/cebastiaan_300x250_zww.jpg

  Cebastiaan van der Cingel
  tiener-tester

  Cebastiaan 16 jaar, 4e jaars vmbo-scholier op het van der meij college, eet/drinkt (zo veel mogelijk) biologisch sinds 4 jaar. Gaat waarschijnlijk voor betty bio-produkten...
  Lees meer...  
 • images/piet_300x250_zww.jpg

  Pieter Beermann
  bestuurslid betty's100

  Pieter, vader van 5 kinderen, leeftijd onbekend :-), vertegenwoordigd de afd. betty's100, een club van donateurs die jaarlijks min. euro 1.000,- bijdragen en...
  Lees meer...
Hosting is powered by Cyso