Bleieren

Bleieren

Adres: Ambachtsweg 8
Postcode: 3771 MG
Plaats: Barneveld
Provincie: Gelderland
Land: Nederland
Routebeschrijving
Telefoon: 0342450627

Beschrijving

Bleiderij De Lankerenhof is een unieke biologische kippenboerderij waar respect voor mens, dier en natuur hoog in het vaandel staan. Onze passie en overtuiging voor duurzame veehouderij vindt u terug in de manier waarop wij omgaan met onze boerderij en onze kippen. En, hoe gezonder de kip hoe beter de smaak en kwaliteit van het ei. Bleieren zijn daarom super gezond en vol van smaak.

De grote uitloop buiten is aangeplant met landschappelijke elementen, zoals een meer dan 1 km lange houtwal met bomen en struiken die van oudsher voorkomen in de regio. Daarnaast scharrelen de kippen in een hoogstam boomgaard. Deze aanplant zorgt er bovendien voor dat ons bedrijf uitstekend past in het landschap.

Het opnieuw inzaaien van kale delen van de uitloop voorziet in de ruwvoerbehoefte buiten. Ook in de stallen krijgen de kippen ruwvoer aangeboden. De voeding bevat geen genetisch gemanipuleerde grondstoffen en bovendien geen residuen van chemische middelen.

Onze kippen krijgen geen medicijnen en zijn antibiotica-vrij. Preventief werken we met natuurlijke middelen, zoals kruiden, die de weerstand bevorderen.

Omdat wij onze kippen in alle natuurlijke gedragingen willen stimuleren hebben wij ook hanen tussen ieder koppel lopen. Iets dat bij biologische bedrijven niet gebruikelijk is. Deze hanen waarschuwen bij een dreigend gevaar van bijvoorbeeld roofvogels. Iedere haan heeft zijn eigen territorium met een groep hennen die hij beschermt en ‘vertroetelt’.

Naast het natuurlijke daglicht worden de stallen ook verlicht met speciaal voor ons ontwikkelde daglicht lampen, voorzien van UV-licht. UV is van belang voor herkenning binnen de sociale rangorde. Verstoring van de sociale rangorde veroorzaakt veel onrust en stress. Verder is UV nodig voor de opbouw van de natuurlijke weerstand en een goede hormoonhuishouding.

“Hoe meer beweging, gezonde voeding en daglicht een kip in haar leven krijgt,
hoe gezonder, smaakvoller en blijer het ei is dat ze legt.”

 • Streekproducten:
 • Ja
 • Keurmerk:
 • Eko,
 • Skal,

Bleieren 0 5 0

Gemiddelde van 0 Beoordelingen

Jouw beoordeling

Schrijf als eerste een recensie

advertentie
Add review

Er zijn geen recenties op dit moment

Een aantal mensen achter biobetty.com

 • images/eefje_300x250_zww.jpg

  Eefje Cornelien
  "acting" director/hoofdredacteur

  Eefje, 35 jaar, de "echte" betty, een van de 2 acting directors en in het dagelijks leven werkzaam als salesmanager bij Natucos.   Heeft Voeding & Dietetiek gestudeerd...
  Lees meer...  
 • images/maarten_boer_portret_300x250.jpg

  Maarten Boer
  secretaris & webdeveloper

  Ik kom uit een biologisch nest en biologisch eten is me letterlijk met de paplepel ingegoten. De keuze voor biologische producten is door mijn voorkennis voor...
  Lees meer...  
 • images/cebastiaan_300x250_zww.jpg

  Cebastiaan van der Cingel
  tiener-tester

  Cebastiaan 16 jaar, 4e jaars vmbo-scholier op het van der meij college, eet/drinkt (zo veel mogelijk) biologisch sinds 4 jaar. Gaat waarschijnlijk voor betty bio-produkten...
  Lees meer...  
 • images/piet_300x250_zww.jpg

  Pieter Beermann
  bestuurslid betty's100

  Pieter, vader van 5 kinderen, leeftijd onbekend :-), vertegenwoordigd de afd. betty's100, een club van donateurs die jaarlijks min. euro 1.000,- bijdragen en...
  Lees meer...
Hosting is powered by Cyso