Oude Aarde, de

Oude Aarde, de

Adres: Binnenpad 43
Postcode: 8355 BR
Plaats: Giethoorn
Provincie: Overijssel
Land: Nederland
Routebeschrijving
Telefoon: 0521361313

Beschrijving

De Oude Aarde Giethoorn - 'Een schitterende belevenis'


Ontdek de schoonheid van moeder natuur bij De Oude Aarde in Giethoorn. De mooiste edelstenen, mineralen en fossielen zijn sinds 1969 verzameld in het museum. Door de vele ontdekkingsreizen van René Boissevain (de oprichter van het museum) is het deze gevuld met unieke collectie. Ontdek de wonderlijke vormen, schitterende kleuren en stenen waarvan je niet kon dromen dat ze bestonden, je komt ze allemaal tegen in het schaars verlichte museum. Je vindt hier o.a. het grootste ei ter wereld, de Amethist geode uit Brazilië en de versteende boomstam uit Amerika.

De winkel is een beleving op zich! De winkel collectie bestaat uit een van Nederlands mooiste collectie edelstenen, mineralen en fossielen voor de verzamelaar, maar ook unieke sieraden, gravures, decoratieve stukken, je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het bij de Oude Aarde. Natuurlijk gemaakt van steen!

De Oude Aarde, een stééngoed idee!

Winkel

Voor elk budget slaagt u in onze edelstenen winkel: U kunt hier souvenirs of geschenkartikelen van of met edelstenen en sierstenen kopen. Maar ook is er een ruime keuze aan mineralen en fossielen die u kunt kopen.

Bent u 'in' voor iets zéér bijzonders? Bekijkt u dan eens onze fraaie collectie zilver en gouden sieraden in onze edelstenen winkel, uiteraard smaakvol gecombineerd met edelstenen. Verder kunt u in onze edelstenen winkel steengravures, ruwe en gepolijste mineralen en edelstenen kopen.

Museum

Het museum is opgericht in 1969 door René Boissevain. De eerste stenen die hun plek in het museum vonden waren zelf verzamelde Australische agaten. De mooiste werden in een vitrinekast gezet en konden toen der tijd voor een kwartje bekeken worden. De andere agaten werden in de winkel verkocht.
In de jaren die volgden maakte René Boissevain talrijke expedities naar verschillende landen, zoals Australië, Madagaskar, Brazilië etc. Tijdens deze expedities werden er vele schitterende museumstukken mee terug genomen naar het museum in Giethoorn. Ook de opvolgers Leo van der Zalm en de nu huidige eigenaren Frederik Visser en Neeltje Zijlstra zitten niet stil. Het verzamelen van mineralen zit de eigenaren in het bloed. Nog altijd worden er nieuwe stukken aan de collectie toegevoegd.

De mineralen in het museum worden gepresenteerd in hun natuurlijke, onbewerkte vorm. Alleen de agaten van René Boissevain en de versteende boomstam zijn doorgezaagd en/of gepolijst. Stenen worden bewerkt om nadruk te leggen op de kleurenpracht die in de stenen verscholen liggen.

Omdat we hier in Giethoorn zijn, is het niet altijd even gemakkelijk om de stukken in het museum te zetten. De meeste stukken zijn per boot en vervolgens per heftakel vervoerd.

  • Streekproducten:
  • Nee

Oude Aarde, de 0 5 0

Gemiddelde van 0 Beoordelingen

Jouw beoordeling

Schrijf als eerste een recensie

advertentie
Add review

Er zijn geen recenties op dit moment

Een aantal mensen achter biobetty.com

  • images/rishi_300x250_zww.jpg

    Rishi Thakoerdat
    bio-burgemeester zuid-holland & advertising technology

    Rishi, vader van zoon Rohan, eindbaas bij Orangefruit en Supergeek, bioburgemeester zuid-holland en gaat samen de advertising technlogy doen met Yilmaz Je...
    Lees meer...  
  • images/marieke_portret_300x250.jpg

    Marieke Malipaard
    bio-burgemeester zeeland

    Marieke is sinds 2011 zich aan het verdiepen in voeding en hoe de voedselindustrie zich gedraagt. Stukje bij beetje, na het zien van diverse (schrikbarende!) documentaires...
    Lees meer...  
  • images/bart_portret_300x250.jpg

    Bart Davidse
    advocaat

    Ras-Amsterdammer Bart eet/drinkt met zijn gezin al jaren overtuigd biologisch, draagt Kuyichi jeans, heeft een moestuin en probeert op kantoor zoveel mogelijk gerecyclede...
    Lees meer...  
  • images/danny_300x250_zww.jpg

    Danny M. van der Cingel
    voorzitter

    Danny, 52 jaar, vader cebastiaan (14) sinds 2001 internetondernemer, in 2011 begonnen met biologisch eten/drinken. Tijdens de zomervakantie 2014 besloot...
    Lees meer...
Hosting is powered by Cyso