Groene Parel, De

Groene Parel, De

Adres: Bongerd 30
Postcode: 9753 CA
Plaats: Haren
Provincie: Groningen
Land: Nederland
Routebeschrijving
Telefoon: 050 - 534 01 98
Contact: Jeroen van Leeuwen

Beschrijving

De wijngaard is opgezet om kwaliteitswijn, op een zo veel mogelijk biologische werkwijze te produceren. De wijze waarop de druiven worden gekweekt en de wijn wordt bereidt, levert een wijn op met smaak.
De wijngaard ligt op de helling van de Hondsrug in Haren. Het is een besloten perceel, waarbij het ideale macro en micro klimaat en de grondsoort zorgt voor een zeer geschikte omgeving voor het telen van druiven. Door gebruik te maken van de kennis van een uitgebalanceerd biologisch evenwicht wordt dit microklimaat in stand gehouden.
De Groene Parel in Haren biedt iedereen de mogelijkheid om kennis te maken met het biologisch verbouwen van druiven en het maken van zo veel mogelijk biologische wijn, volgens een traditioneel wijnbereiding (vinificatie proces).
De wijnbereiding vindt plaats in de ecologische zorgboerderij De Mikkelhorst in Haren. Bij de wijnbereiding zijn leden van de vriendenclub betrokken en medewerkers van De Mikkelhorst. Dit alles onder de bezielende leiding van Jeroen van Leeuwen.
Maatschappelijk betrokken
De Groene Parel stimuleert de integratie van, in het bijzonder jongeren met een beperking. Zelf spreek ik liever over mensen met andere mogelijkheden.
Dit kleinschalig burgerinitiatief vindt op een ongedwongen manier plaats. De integratie vindt plaats tijdens activiteiten zoals het Oogstfeest in de herfst en de rondleidingen in zomer en najaar.
Tijdens het oogstfeest worden leerlingen van het Maartenscollege (maatschappelijke stage) bewoners van De Zijlen, patiënten van Beatrixoord-UMCG, leden van de vriendenclub, Chr muziekvereniging Juliana en mensen die spontaan komen aanwaaien gemixt. Iedereen doet mee naar eigen vermogen en kunnen en delen allemaal mee in de feestvreugde.
Rondleidingen
Als je geïnteresseerd bent in de biologische wijnteelt en een rondleiding (incl. wijnproeverij) wil op de wijngaard kunt u zich aanmelden op onze contact pagina.

  • Streekproducten:
  • Ja

Groene Parel, De 0 5 0

Gemiddelde van 0 Beoordelingen

Jouw beoordeling

Schrijf als eerste een recensie

advertentie
Add review

Er zijn geen recenties op dit moment

Een aantal mensen achter biobetty.com

  • images/yilmaz_portret_300x250.jpg

    Yilmaz Ayranci
    bio-burgemeester overijssel & manager advertising technology

    Yilmaz, ex-collega van Danny, in het dagelijks leven werkzaam als Client Services Manager bij Adfab Digital.   Via zijn zus Hicran kwam hij in aanraking met...
    Lees meer...  
  • images/teike_300x250.jpg

    Teike van Baden
    audioarchitect

    Teike 29 jaar, in het dagelijks leven producer van oa hiphop, gaat expirimenteren met audio op biobetty om biologische informatie (nog)leuker, makkelijker, informatiever...
    Lees meer...  
  • images/rishi_300x250_zww.jpg

    Rishi Thakoerdat
    bio-burgemeester zuid-holland & advertising technology

    Rishi, vader van zoon Rohan, eindbaas bij Orangefruit en Supergeek, bioburgemeester zuid-holland en gaat samen de advertising technlogy doen met Yilmaz Je...
    Lees meer...  
  • images/jellebakker_300x250.png

    Jelle Bakker, bio-burgemeester amsterdam (interim)

    Jelle, 32 jaar, levensgenieter/overlever, heeft audio-visuele techniek gestudeerd aan het Grafisch Lyceum A'dam, weet nog niet precies wat hij gaat doen bij biobetty.com,...
    Lees meer...
Hosting is powered by Cyso