Cute Cotton

Cute Cotton

Adres: Westbroekse Binnenweg 56
Postcode: 3612 AJ
Plaats: Tienhoven
Provincie: Utrecht
Land: Nederland
Routebeschrijving
Telefoon: 0797503335
Mobiel: 0346216467

Beschrijving

Cute Cotton is een webwinkel gespecialiseerd in duurzame producten rondom menstruatie en borstvoeding.
De winkel is opgericht door Jolanda Wulder en eind 2011 overgenomen door Nienke Tode-Gottenbos. Eind 2013 is Judith Houtenbos bij het bedrijf gekomen; zij runt de webwinkels (Cute Cotton & De Groene Vrouw) en is per januari 2014 een VOF gestart samen met Nienke. Sinds medio 2015 verzorgt Jolanda Blok de klantenservice.

Ons verhaal:

Toen Nienke op haar 17e flinke koorts kreeg tijdens een menstruatie, dacht ze in eerste instantie niet aan TSS (Toxic Shock Syndrome, ook wel de 'tamponziekte'). Maar dat was het wel. De symptomen verliepen gelukkig mild, maar ze schrok er flink van. Ze ging op zoek naar alternatieven en gebruikt sinds die tijd menstruatiecups, waar ze nog steeds erg tevreden over is.

Nienke vertelt: "Ook wegwerpmaandverband zorgde met mijn gevoelige huid voor irritatie en jeuk. Mijn beide kinderen hebben wasbare luiers gedragen en van daaruit weet ik welke (aggressieve) stoffen er zoal gebruikt worden bij de productie van wegwerpluiers. Deze worden ook gebruikt bij de productie van maandverband en tampons en gaven mij, en vele vrouwen met mij, irritatie en klachten. Wasbaar maandverband is voor mij letterlijk een verademing.

Daarbij is duurzaamheid ontzettend belangrijk voor mij, en daar passen de producten van Cute Cotton helemaal bij. Toen Jolanda aangaf te willen stoppen met de webwinkel was het voor mij duidelijk: Cute Cotton is geweldig, en ik zet haar werk graag voort! De producten van Cute Cotton passen prima bij de producten van onze andere webwinkel, De Groene Vrouw. Je kunt dan ook cross-over bestellen om verzendkosten te besparen!"

Judith reageerde eind 2013 op een advertentie van De Groene Vrouw om de webwinkels winkel.groenevrouw.nl en cutecotton.nl te gaan runnen. "Ik had altijd al iets met duurzaamheid en een natuurlijke levensstijl, maar ik had tot dat moment nog nooit van menstruatiecups gehoord. Nienke liet me er een aantal zien en ik vond het direct een geniale oplossing. Ik heb er gelijk één meegenomen die bij mijn lijf past en sinds het eerste gebruik ben ik helemaal om. Dit is een superfijne, hygiënische en zachte oplossing - ik heb sindsdien geen tampon meer aangeraakt. Had ik dit maar eerder geweten! Voor mij was het duidelijk, hier kan ik alleen maar voor de volle 100% achter staan en kon niet wachten hier mijn werk van te maken."

Jolanda is vanaf juni 2015 het team komen versterken. "Nienke en ik zijn al heel lang vriendinnen en ik deel haar fascinatie voor alles wat natuurlijk & gezond is. Hiervoor heb ik ervaring opgedaan als drogisterij- en callcentermedewerker. Ik help graag mensen op weg en ben supertrots dat ik de klantenservice mag doen voor De Groene Vrouw en Cute Cotton!"

Wij merken dat vrouwen nog veel vragen hebben rondom het gebruik van wasbaar maandverband en menstruatiecups. Jammergenoeg zijn zaken rondom menstruatie en incontinentie vaak nog steeds taboe. Met Cute Cotton hopen we hier iets aan te kunnen doen door informatie te geven en vragen te beantwoorden. Dit kan persoonlijk, maar bijvoorbeeld ook in de vorm van een presentatie of een stand op een markt of beurs. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wij wensen je veel plezier bij het bekijken van de producten!

  • Streekproducten:
  • Nee

Cute Cotton 0 5 0

Gemiddelde van 0 Beoordelingen

Jouw beoordeling

Schrijf als eerste een recensie

advertentie
Add review

Er zijn geen recenties op dit moment

Een aantal mensen achter biobetty.com

  • images/biobetty_marit_300x250.jpg

    Marit Heinkens
    acting director, bio-burgemeester friesland

    Marit is begeleider/gastvrouw/kok bij Andere Oever lunch-eetcafe, in haar vrije tijd is ze acting director/bio-burgemeester Friesland en helpt zij speuren naar bio-bedrijven...
    Lees meer...  
  • images/edwin_300x250_zww.jpg

    Edwin de Groot
    penningmeester

    Als mens en als vader vind ik het belangrijk om gezonde en eerlijke producten te kopen en te gebruiken en zo min mogelijk leed te veroorzaken. Ik wil graag weten...
    Lees meer...  
  • images/rishi_300x250_zww.jpg

    Rishi Thakoerdat
    bio-burgemeester zuid-holland & advertising technology

    Rishi, vader van zoon Rohan, eindbaas bij Orangefruit en Supergeek, bioburgemeester zuid-holland en gaat samen de advertising technlogy doen met Yilmaz Je...
    Lees meer...  
  • images/tito_300x250.png

    Tito Marchena
    puppet maker

    Tito, vader van 2 dochters, heeft zn opleiding genoten als kok aan Alkwaard College maar verdient de kost als mobiele barbier en druk bezig zijn 2e bedrijf op te...
    Lees meer...
Hosting is powered by Cyso