schaaphof, Zelfplukboerderij t

schaaphof, Zelfplukboerderij t

Adres: Grote Heirenthoek 24
Postcode: 9850
Plaats: Nevele
Provincie: Vlaanderen
Land: Belgium
Routebeschrijving
Telefoon: 0493/50.24.96
Contact: Sofie De Blieck

Beschrijving

CSA of Community Supported Agriculture.

CSA staat voor community supported agriculture, landbouw gedragen door een gemeenschap. Dit principe van landbouw wint aan populariteit, in België maar ook daarbuiten. Meer info daarover vind je op de site van het CSA Netwerk.

We kiezen bewust voor dit gemeenschapsgedragen model, waar de klant nauw betrokken is bij het landbouwgebeuren. Er zijn de voor de hand liggende voordelen zoals het beperken van de voedselkilometers, het bannen van verpakkingen etc. Maar bovendien bouw je op die manier aan wederzijds vertrouwen en begrip, tussen boer en consument. Het brengt het voedsel dichter bij de klant, letterlijk en figuurlijk.

Het huidige Europese landbouwmodel stoot op zijn beperkingen. De macht van groothandel en supermarkten, en de vraag van de consument naar goedkope voedingswaren, dwingen de landbouw in een onhoudbare positie. Boeren zien zich genoodzaakt te investeren in steeds grotere infrastructuur, om hun productie te verhogen. De prijs die boeren krijgen per product, is echter zo laag, dat die schaalvergroting ook geen soelaas brengt. Het aantal faillissementen in de landbouw is met de helft gestegen in 2015. Landbouwproducten worden niet naar waarde geschat. Die economische druk op de landbouw heeft uiteraard ook zijn gevolgen voor milieu, bodem en gezondheid.

Gelukkig zijn er ook positieve signalen. De vraag naar kwalitatieve, lokale en natuur- en bioproducten stijgt. Boeren geraken steeds gemakkelijker hun producten in de korte keten kwijt, en zijn zo niet langer slachtoffer van de prijzenoorlog op niveau van de grootdistributie. Er worden ook steeds meer maatregelen genomen die gezondheid van milieu en burgers ten goede komen (subsidies voor milieumaatregelen in de landbouw, pesticidenverbod in gemeenten...)

Wij willen meeschrijven aan dat positieve verhaal. We geloven dat we dat op 't Schaaphof kunnen doen door kleinschalige, biologische en lokale groentenproductie, die landbouw en consumenten verbindt.

Zelfplukboerderij

We bieden groenten aan die de klant zelf kan komen oogsten. Het principe is heel eenvoudig.

Wij zaaien, planten en onderhouden de groenten. Jij komt ze oogsten. Rechtstreeks van op het veld in je bord. Verser kan niet!

Je neemt een jaarabonnement op onze groenten van €1 per persoon per dag. Je bijdrage betaal je bij de start van het oogstjaar (jaarlijks op 1 april). Vanaf dat moment kan je komen oogsten wat je zelf verbruikt (niet voor vrienden of buren uiteraard). Een betaling in drie schijven (april, juli en oktober) is ook mogelijk.

Je bent 7 dagen op 7 welkom op het veld om groenten te komen oogsten. Een infobord en vlaggen op het veld, vertellen je welke groenten oogstklaar zijn. We houden je ook per mail op de hoogte. Je komt langs, vult je boodschappentas, en rijdt/wandelt even later met een mooie oogst weer weg.
Ons hoofddoel is jullie voorzien van lokale en kwalitatieve biogroenten. Maar naast ons mooie aanbod verse groentjes, willen we op 't Schaaphof ook wel eens het glas heffen op een geslaagde oogst, de kans bieden om samen de handen uit de mouwen steken op een werkdag, de overvloedige tomatenoogst inmaken, de kinderen samen laten ravotten...

  • Streekproducten:
  • Ja

schaaphof, Zelfplukboerderij t 0 5 0

Gemiddelde van 0 Beoordelingen

Jouw beoordeling

Schrijf als eerste een recensie

advertentie
Add review

Er zijn geen recenties op dit moment

Een aantal mensen achter biobetty.com

  • images/edwin_300x250_zww.jpg

    Edwin de Groot
    penningmeester

    Als mens en als vader vind ik het belangrijk om gezonde en eerlijke producten te kopen en te gebruiken en zo min mogelijk leed te veroorzaken. Ik wil graag weten...
    Lees meer...  
  • images/maarten_boer_portret_300x250.jpg

    Maarten Boer
    secretaris & webdeveloper

    Ik kom uit een biologisch nest en biologisch eten is me letterlijk met de paplepel ingegoten. De keuze voor biologische producten is door mijn voorkennis voor...
    Lees meer...  
  • images/tito_300x250.png

    Tito Marchena
    puppet maker

    Tito, vader van 2 dochters, heeft zn opleiding genoten als kok aan Alkwaard College maar verdient de kost als mobiele barbier en druk bezig zijn 2e bedrijf op te...
    Lees meer...  
  • images/teike_300x250.jpg

    Teike van Baden
    audioarchitect

    Teike 29 jaar, in het dagelijks leven producer van oa hiphop, gaat expirimenteren met audio op biobetty om biologische informatie (nog)leuker, makkelijker, informatiever...
    Lees meer...
Hosting is powered by Cyso