Berrico FoodCompany bv

Berrico FoodCompany bv

Adres: Dokweg 1
Postcode: 8243 PT
Plaats: Lelystad
Provincie: Flevoland
Land: Nederland
Routebeschrijving
Telefoon: +31(0)320.266055

Beschrijving

Biologisch?
Biologisch? We schrijven niet voor niets een vraagteken achter dit begrip. Cranberries en ook een aantal andere bessen en vruchten leveren we desgewenst in de biologische variëteit. We zijn niet voor niets de grootste distributeur van biologische cranberries van Europa. De biologische teelt vergt echter veel inzet en vakmanschap van de teler, en de opbrengsten zijn substantieel lager dan die van de conventionele teelt. Dat alles maakt het biologische product tot een betrekkelijk schaars artikel.

Tal van onze producten voldoen aan de biologische Europese norm van SKAL, niet alleen cranberries, maar ook veel andere. Biologische bessen worden geteeld en later verwerkt met respect voor de natuur, voor dieren, zonder chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. We leggen de hoogste normen aan wat betreft de kwaliteit van het groeiproces tot en met eindproduct, dat is onze vaste waarde.

In zeker opzicht is het onderscheid tussen ‘conventioneel’ en biologisch overigens misleidend. Want eigenlijk is ‘biologisch’ namelijk uiterst conventioneel, in de betekenis van conservatief. De praktijk van vroeger, voordat kunstmest en insecticiden werden ingezet, wordt door de biologische telers goeddeels nagevolgd. Al zijn op dit terrein inmiddels de nodige nieuwe inzichten en technieken toegestaan, de basis van biologische teelt blijft die van grondgebonden gewas dat niet kunstmatig wordt bemest en waar de insecten- en onkruidbestrijding met natuurlijke middelen (schoffelen, insecten laten bestrijden door insecten) plaatsvindt.

Biologisch is ‘natuurlijker’, maar ook exclusiever en kostbaarder dan conventioneel geteeld gewas, want deze methode is minder productief en veel arbeidsintensiever. Dat geldt voor bessen en andere vruchten en groenten, maar ook voor pluim- en ander vee dat volgens de natuurlijke weg wordt grootgebracht. Sommige bessen, zoals de cranberry, gojibes en wilde blueberry, groeien in een klimaat waar het ’s winters koud is. Daar kunnen insecten en schimmels zich nauwelijks ontwikkelen, waardoor we deze bessen in een goede biologische kwaliteit kunnen leveren. Maar ook in de conventionele teelt heeft dit voordelen: er hoeven veel minder bestrijdingsmiddelen te worden ingezet.

Berrico spreekt geen waardeoordeel uit. We richten onze focus in eerste instantie op kwaliteit en pas in tweede instantie op conventioneel of biologisch. We hebben veel contacten met telers in beide categorieën. Daarmee zijn we groot geworden in de nichemarkt van de bes die jaar in jaar uit blijft groeien. In de loop der jaren heeft ons aandeel in de markt voor conventionele producten gelijke tred gehouden met die van de biologische. We groeien in beide markten evenveel.

Onze afnemers mogen van ons onberispelijke kwaliteit verwachten, zowel in conventionele als in biologische producten. Berrico zorgt er bovendien voor dat er geen conserveringsmiddelen zoals zwaveldioxide (SO2) en sorbinezuur in de producten worden gebruikt, er wordt uitsluitend met pure natuurlijke ingrediënten gewerkt!

Biologische bessen zijn per definitie schaarser en dus hoger in prijs dan conventioneel gekweekte. Omdat het een natuurproduct betreft kunnen de prijzen meer fluctueren. De prijsontwikkeling van biologische en conventionele producten kan daarnaast soms fors uiteenlopen. Op andere momenten zijn de prijsverschillen kleiner. Het is en blijft een markt van vraag en aanbod. Berrico faciliteert, de keuze van onze afnemers is bepalend voor onze inkoop.

Natuurlijk zijn onze biologische producten met de nodige zekerheden omgeven.

 

 • Streekproducten:
 • Nee

Berrico FoodCompany bv 0 5 0

Gemiddelde van 0 Beoordelingen

Jouw beoordeling

Schrijf als eerste een recensie

advertentie
Add review

Er zijn geen recenties op dit moment

Een aantal mensen achter biobetty.com

 • images/joachim_300x250.png

  Joachim van Doornum
  bio-burgemeester groningen, bio-boss io

  Joachim studeerd Rechtsgeleerdheid UvA, heeft eerst Taal en Communicatie gedaan is tekstschrijver en de Benjamin van de groep. Bio-boss NL io en zoekt naar biologische...
  Lees meer...  
 • images/teike_300x250.jpg

  Teike van Baden
  audioarchitect

  Teike 29 jaar, in het dagelijks leven producer van oa hiphop, gaat expirimenteren met audio op biobetty om biologische informatie (nog)leuker, makkelijker, informatiever...
  Lees meer...  
 • images/rishi_300x250_zww.jpg

  Rishi Thakoerdat
  bio-burgemeester zuid-holland & advertising technology

  Rishi, vader van zoon Rohan, eindbaas bij Orangefruit en Supergeek, bioburgemeester zuid-holland en gaat samen de advertising technlogy doen met Yilmaz Je...
  Lees meer...  
 • images/piet_300x250_zww.jpg

  Pieter Beermann
  bestuurslid betty's100

  Pieter, vader van 5 kinderen, leeftijd onbekend :-), vertegenwoordigd de afd. betty's100, een club van donateurs die jaarlijks min. euro 1.000,- bijdragen en...
  Lees meer...
Hosting is powered by Cyso