Berrico FoodCompany bv

Berrico FoodCompany bv

Adres: Dokweg 1
Postcode: 8243 PT
Plaats: Lelystad
Provincie: Flevoland
Land: Nederland
Routebeschrijving
Telefoon: +31(0)320.266055

Beschrijving

Biologisch?
Biologisch? We schrijven niet voor niets een vraagteken achter dit begrip. Cranberries en ook een aantal andere bessen en vruchten leveren we desgewenst in de biologische variëteit. We zijn niet voor niets de grootste distributeur van biologische cranberries van Europa. De biologische teelt vergt echter veel inzet en vakmanschap van de teler, en de opbrengsten zijn substantieel lager dan die van de conventionele teelt. Dat alles maakt het biologische product tot een betrekkelijk schaars artikel.

Tal van onze producten voldoen aan de biologische Europese norm van SKAL, niet alleen cranberries, maar ook veel andere. Biologische bessen worden geteeld en later verwerkt met respect voor de natuur, voor dieren, zonder chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. We leggen de hoogste normen aan wat betreft de kwaliteit van het groeiproces tot en met eindproduct, dat is onze vaste waarde.

In zeker opzicht is het onderscheid tussen ‘conventioneel’ en biologisch overigens misleidend. Want eigenlijk is ‘biologisch’ namelijk uiterst conventioneel, in de betekenis van conservatief. De praktijk van vroeger, voordat kunstmest en insecticiden werden ingezet, wordt door de biologische telers goeddeels nagevolgd. Al zijn op dit terrein inmiddels de nodige nieuwe inzichten en technieken toegestaan, de basis van biologische teelt blijft die van grondgebonden gewas dat niet kunstmatig wordt bemest en waar de insecten- en onkruidbestrijding met natuurlijke middelen (schoffelen, insecten laten bestrijden door insecten) plaatsvindt.

Biologisch is ‘natuurlijker’, maar ook exclusiever en kostbaarder dan conventioneel geteeld gewas, want deze methode is minder productief en veel arbeidsintensiever. Dat geldt voor bessen en andere vruchten en groenten, maar ook voor pluim- en ander vee dat volgens de natuurlijke weg wordt grootgebracht. Sommige bessen, zoals de cranberry, gojibes en wilde blueberry, groeien in een klimaat waar het ’s winters koud is. Daar kunnen insecten en schimmels zich nauwelijks ontwikkelen, waardoor we deze bessen in een goede biologische kwaliteit kunnen leveren. Maar ook in de conventionele teelt heeft dit voordelen: er hoeven veel minder bestrijdingsmiddelen te worden ingezet.

Berrico spreekt geen waardeoordeel uit. We richten onze focus in eerste instantie op kwaliteit en pas in tweede instantie op conventioneel of biologisch. We hebben veel contacten met telers in beide categorieën. Daarmee zijn we groot geworden in de nichemarkt van de bes die jaar in jaar uit blijft groeien. In de loop der jaren heeft ons aandeel in de markt voor conventionele producten gelijke tred gehouden met die van de biologische. We groeien in beide markten evenveel.

Onze afnemers mogen van ons onberispelijke kwaliteit verwachten, zowel in conventionele als in biologische producten. Berrico zorgt er bovendien voor dat er geen conserveringsmiddelen zoals zwaveldioxide (SO2) en sorbinezuur in de producten worden gebruikt, er wordt uitsluitend met pure natuurlijke ingrediënten gewerkt!

Biologische bessen zijn per definitie schaarser en dus hoger in prijs dan conventioneel gekweekte. Omdat het een natuurproduct betreft kunnen de prijzen meer fluctueren. De prijsontwikkeling van biologische en conventionele producten kan daarnaast soms fors uiteenlopen. Op andere momenten zijn de prijsverschillen kleiner. Het is en blijft een markt van vraag en aanbod. Berrico faciliteert, de keuze van onze afnemers is bepalend voor onze inkoop.

Natuurlijk zijn onze biologische producten met de nodige zekerheden omgeven.

 

  • Streekproducten:
  • Nee

Berrico FoodCompany bv 0 5 0

Gemiddelde van 0 Beoordelingen

Jouw beoordeling

Schrijf als eerste een recensie

advertentie
Add review

Er zijn geen recenties op dit moment

Een aantal mensen achter biobetty.com

  • images/teun_portret_zww_300x250.jpg

    Teun Brink
    global franchise scout

    Teun Brink, in het dagelijks leven steward bij KLM en gaat voor stichting biobetty op zoek naar buitenlandse franchise -nemers, -partners... Teun eet/drinkt biologisch...
    Lees meer...  
  • images/bart_portret_300x250.jpg

    Bart Davidse
    advocaat

    Ras-Amsterdammer Bart eet/drinkt met zijn gezin al jaren overtuigd biologisch, draagt Kuyichi jeans, heeft een moestuin en probeert op kantoor zoveel mogelijk gerecyclede...
    Lees meer...  
  • images/cebastiaan_300x250_zww.jpg

    Cebastiaan van der Cingel
    tiener-tester

    Cebastiaan 16 jaar, 4e jaars vmbo-scholier op het van der meij college, eet/drinkt (zo veel mogelijk) biologisch sinds 4 jaar. Gaat waarschijnlijk voor betty bio-produkten...
    Lees meer...  
  • images/yilmaz_portret_300x250.jpg

    Yilmaz Ayranci
    bio-burgemeester overijssel & manager advertising technology

    Yilmaz, ex-collega van Danny, in het dagelijks leven werkzaam als Client Services Manager bij Adfab Digital.   Via zijn zus Hicran kwam hij in aanraking met...
    Lees meer...
Hosting is powered by Cyso