Blommm

Blommm

Adres: Waaistraat 4
Postcode: 9000
Plaats: Gent
Provincie: Oost-Vlaanderen
Land: Belgium
Routebeschrijving
Telefoon: 09 336 60 80

Beschrijving

De feiten

De onverbloemde waarheid over bloemen

De klassieke bloemenindrustrie brengt vandaag schade toe aan mens en milieu, zowel hier als in het Zuiden. Dat klopt toch niet?

Bloemen koop je - voor jezelf, je moeder, je vrienden – juist om schoonheid en vrolijkheid in huis te brengen. En er groeit zoveel moois bij biologische bloementelers van hier. Het is tijd voor een alternatief!

Maak mee het verschil en zeg nee tegen:

  • schadelijke chemicaliën, pesticiden, bewaarmiddelen
  • oneerlijke werkomstandigheden en uitbuiting
  • CO2 uitstoot door lang vracht- en vliegtuigvervoer
Met blommm kies je voor

100% biologische bloemen

  • zonder kunstmest, chemische pesticiden of gentechnologie
  • met organische bemesting, biologische ongediertebestrijding, vruchtwisseling en de juiste rassenkeuze

Kies je voor een Blommmeke, dan kies je voor biologische landbouw: landbouw met respect voor het milieu, voor onze gezondheid en voor die van de toekomstige generaties!

 
 

Lokale teelt

Bij Blommm houden we onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk. Daarom werken we samen met lokale producenten, hebben onze bloemen nooit gevlogen, doen we zoveel mogelijk verplaatsingen met de cargofiets en zijn pesticiden iets waar we alleen nog maar van gehoord hebben.

Wij gaan met de seizoenen mee. Bij ons vind je geen tulpen vanaf november of rozen het hele jaar door. Het seizoen start in de lente wanneer de eerste krokussen hun kopjes oprichten en eindigt in de herft met de pracht van de laatste dahlia.


In de winter - wanneer er vrijwel geen bloemen zijn – werken we met wintergroen en gedroogde bloemen.

Perfect imperfect

Een bloem gooien we niet zomaar weg omdat één blaadje scheurtjes of kreukjes vertoont. Onze bloemen groeien op in weer en wind. Daar zijn ze niet altijd perfect, maar perfect in hun imperfectie. Puur natuur.

Omdat onze biologische bloemen alle tijd en ruimte krijgen om te groeien zijn ze gezond en sterk.

 
 

Eerlijke markt

Biologische bloemenboeren van hier hebben het moeilijk. Ze kunnen niet concurreren tegen het bosje rozen aan de kassa van de supermarkt.

Blommm wil iedereen in het proces – lokale boeren en fietskoeriers – een faire prijs betalen. Zo kunnen zij zich volop aan het telen van je Blommmekes wijden en hoeven ze zich geen zorgen te maken over schommelende marktprijzen.

Alleen zo kunnen we lokale bioboeren ademruimte geven en de sector duurzamer maken.

Biodiversiteit stimuleren

Door de teelt van onze Blommmekes op lokale velden, het werpen van Zaadbommmetjes en het aanplanten van een bloemrijke (gevel)tuin verbeteren we samen niet enkel het uitzicht, maar creëren we ook een noodzakelijke omgeving voor insecten (zoals bijen) om het stuifmeel verder te verspreiden.

 

 

Wie is Blommm?

Blommm is het initiatief van onderneemster Paulien Verhaest. Zij startte Blommm vanuit een liefde voor bloemen én een maatschappelijke drijfveer: samen met de lokale telers van biologische bloemen de sector duurzamer maken.

Bij Blommm putten we inspiratie uit het ritme van de vier jaargetijden, het lokale landschap en de stadsnatuur. We werken met een bijzonder assortiment lokaal geteelde bloemen en planten.

  • Streekproducten:
  • Ja

Blommm 0 5 0

Gemiddelde van 0 Beoordelingen

Jouw beoordeling

Schrijf als eerste een recensie

advertentie
Add review

Er zijn geen recenties op dit moment

Een aantal mensen achter biobetty.com

  • images/bart_portret_300x250.jpg

    Bart Davidse
    advocaat

    Ras-Amsterdammer Bart eet/drinkt met zijn gezin al jaren overtuigd biologisch, draagt Kuyichi jeans, heeft een moestuin en probeert op kantoor zoveel mogelijk gerecyclede...
    Lees meer...  
  • images/maarten_boer_portret_300x250.jpg

    Maarten Boer
    secretaris & webdeveloper

    Ik kom uit een biologisch nest en biologisch eten is me letterlijk met de paplepel ingegoten. De keuze voor biologische producten is door mijn voorkennis voor...
    Lees meer...  
  • images/eefje_300x250_zww.jpg

    Eefje Cornelien
    "acting" director/hoofdredacteur

    Eefje, 35 jaar, de "echte" betty, een van de 2 acting directors en in het dagelijks leven werkzaam als salesmanager bij Natucos.   Heeft Voeding & Dietetiek gestudeerd...
    Lees meer...  
  • images/eddy_vandeberg_portret_300x250.jpg

    Eddy van den Berg
    webdeveloper & bestuurslid afd. site-technologie

    Eddy helpt Danny al jaren met het bouwen van websites. Natuurlijk werd hij graag lid van het team toen Danny hem vroeg. Eddy is al jaren van mening dat de voeding...
    Lees meer...
Hosting is powered by Cyso