Wageningen Ecodorp

Wageningen Ecodorp

Adres: Scheidingslaan 1
Postcode: 6704 PA
Plaats: Wageningen
Provincie: Gelderland
Land: Nederland
Routebeschrijving
Telefoon: 00 00000000
Contact: Erik Groen

Beschrijving

Ppauw is een vrijplaats voor ecologische experimenten. Het is onze uitdaging om met een passende ecologische voetafdruk te leven. Ppauw bevindt zich letterlijk op de rafelrand van Wageningen. Rafelranden in de natuur zijn onmisbare plekken waar veel gezonde diversiteit ontstaat. Een culturele rafelrand is een plek waar een vastgelopen mainstream cultuur nieuwe inzichten kan opdoen om zo zichzelf te verjongen.

Ppauw wordt gedoogd door de eigenaar Smink en de gemeente Wageningen. Smink wil graag woningen bouwen en tegen de tijd dat alle vergunning verleend zijn zal Ppauw waarschijnlijk moeten verhuizen. Tot die tijd ontwikkelt Ppauw zich tot een educatief ecologisch circus dat welkom is op een nieuwe plek.

Ppauw verhuurt verschillende materialen voor educatieve evenementen en festivals. Er worden regelmatig klus-weekends georganiseerd. Hier kan je nieuwe dingen leren door mee te helpen aan een project. Voor scholen is er een dagprogramma: Hoe overleef je een ecodorp.

Het terrein waarop Ppauw zich bevindt heeft geen aansluitingen voor gas, water en licht. Dit zorgt voor de uitdagende situatie om deze zaken inclusief compostering en grijs water zuivering lokaal aan te pakken. Ondertussen is er zelfs internet op het gehele terrein.

De besluitvorming op Ppauw gaat meestal onofficieel. Bij grote besluiten maakt de woongroep gebruik van sociocratische besluitvorming technieken. Geweldloze communicatie, consent besluitvorming en dragondreaming bleken bruikbare tools.

Erik Groen is de spin in het web van Ppauw. Hij heeft de slogan “Think global, act local” ter harte genomen en heeft Ppauw gesticht. Het leuke is dat het lokale weer globaal wordt doordat er vele internationale studenten Ppauw bezoeken.

  • Streekproducten:
  • Ja

Wageningen Ecodorp 0 5 0

Gemiddelde van 0 Beoordelingen

Jouw beoordeling

Schrijf als eerste een recensie

advertentie
Add review

Er zijn geen recenties op dit moment

Een aantal mensen achter biobetty.com

  • images/cebastiaan_300x250_zww.jpg

    Cebastiaan van der Cingel
    tiener-tester

    Cebastiaan 16 jaar, 4e jaars vmbo-scholier op het van der meij college, eet/drinkt (zo veel mogelijk) biologisch sinds 4 jaar. Gaat waarschijnlijk voor betty bio-produkten...
    Lees meer...  
  • images/jellebakker_300x250.png

    Jelle Bakker, bio-burgemeester amsterdam (interim)

    Jelle, 32 jaar, levensgenieter/overlever, heeft audio-visuele techniek gestudeerd aan het Grafisch Lyceum A'dam, weet nog niet precies wat hij gaat doen bij biobetty.com,...
    Lees meer...  
  • images/talita_portret_300x250.jpg

    Talita Aartsen
    bio-burgemeester noord-holland & boss bio-burgemeesters

    Talita Aartsen, vegetariër, 39 jaar, moeder van zoon Cebastiaan (17) en part-time werkzaam als medewerker klantenservice bij Bouwmaat. Vind het belangrijk...
    Lees meer...  
  • images/teike_300x250.jpg

    Teike van Baden
    audioarchitect

    Teike 29 jaar, in het dagelijks leven producer van oa hiphop, gaat expirimenteren met audio op biobetty om biologische informatie (nog)leuker, makkelijker, informatiever...
    Lees meer...
Hosting is powered by Cyso