Vital Earth

Vital Earth

Adres: Lycklamavaart 1
Postcode: 8427 RM
Plaats: Ravenswoud
Provincie: Friesland
Land: Nederland
Routebeschrijving
Telefoon: 06-21246108
Mobiel: 06-21246108
Contact: Contactpersoon

Beschrijving

HondenKattenSchapen en geitenKippen en pluimveeKnaagdierenVarkens

Waarom biologische diervoeders?

Keuze voor biologisch is logisch

Biologisch is tegenwoordig in, de omzet van biologische producten stijgt snel. Waar het een aantal jaar geleden nog voor een select publiek was, krijgt nu interesse uit de gehele samenleving. De biologische producten worden steeds beter verkrijgbaar. Steeds meer mensen denken voor zichzelf en/of hun dieren na over gezondere en schonere voeding, en invloed die het heeft op het milieu.

Wat zijn biologische produkten?

Biologische produkten worden evenwichtig geteeld zonder gebruik te maken van kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen en genetische manipulatie. Verder wordt geen gebruik gemaakt van kunstmatige geur, kleur of smaakstoffen en chemische conserveringsmiddelen.

De teelwijze is gericht op een meer natuurlijke, langzamere groei. Hierdoor krijgen planten en dieren meer tijd om zich natuurlijk te ontwikkelen, waardoor ze een breder spectrum aan voedingsstoffen kunnen opnemen. Biologische producten bevatten daarom meer vitaminen, mineralen en een betere structuur. Daardoor is de smaak voller en/of steviger. Een goede chef-kok kiest daarom vaak voor puur en biologisch. Gun het produkt natuurlijke rust en tijd en laat de natuur haar werk doen.

Biologisch is gezonder

Er wordt soms verwarring over gezaaid of biologische produkten gezonder zijn en is het wel wetenschappelijk aangetoond?

Middels het biofotonen-onderzoek is aangetoond dat biologische produkten gezonder zijn en meer vitaliteit bevatten. Als je gebruikt maakt van gezond verstand kun je eigenlijk ook niet tot een andere conclusie komen. Bij biologisch kies je voor een natuurlijk tot stand gekomen produkt.

Uit chroma-onderzoek blijkt verder genetisch gemanipuleerde planten/dieren niet in balans zijn. Sleutelen aan de genen van planten en dieren is niet zonder gevaar en heeft vergaande gevolgen op de hele kringloop. Biologische producten zijn uiteraard gevrijwaard van genetische manipulatie.

Een schonere Aarde

Door biologische producten te kopen draag je direct bij aan een gezondere aarde en verminder je het gebruik van gifstoffen. Soms wordt er gedacht dat wij als individu te weinig invloed hebben, maar als wij biologische producten kopen zullen steeds meer boeren en producenten overschakelen. Zo kan direct positieve verandering plaatsvinden.

Door te investeren in een gezondere aarde, groeien er gezondere planten en dieren. Doordat wij de planten en dieren eten investeren wij rechtstreeks in onze eigen gezondheid. Alle gezondheid begint met een gezonde bodem. Wij maken onderdeel uit van de natuurlijke kringloop en moeten ons realiseren dat alles met elkaar is verbonden.

Biologische keurmerken

Op dit moment zijn er in Nederland 2 biologische keurmerken namelijk SKAL en DEMETER.

Deze Biologische (BIO) en Biologisch Dynamische producten (BD) worden gewaarborgd door keurmerken, die weer gecontroleerd worden door 2 organisaties. Voor biologische producten is dat de Skal (www.skal.nl) en voor biologisch dynamische producten is dat Demeter (www.demeter-bd.nl)

Help de Aarde, help jezelf!

 • Streekproducten:
 • Ja

Vital Earth 0 5 0

Gemiddelde van 0 Beoordelingen

Jouw beoordeling

Schrijf als eerste een recensie

advertentie
Add review

Er zijn geen recenties op dit moment

Een aantal mensen achter biobetty.com

 • images/teun_portret_zww_300x250.jpg

  Teun Brink
  global franchise scout

  Teun Brink, in het dagelijks leven steward bij KLM en gaat voor stichting biobetty op zoek naar buitenlandse franchise -nemers, -partners... Teun eet/drinkt biologisch...
  Lees meer...  
 • images/danny_300x250_zww.jpg

  Danny M. van der Cingel
  voorzitter

  Danny, 52 jaar, vader cebastiaan (14) sinds 2001 internetondernemer, in 2011 begonnen met biologisch eten/drinken. Tijdens de zomervakantie 2014 besloot...
  Lees meer...  
 • images/eefje_300x250_zww.jpg

  Eefje Cornelien
  "acting" director/hoofdredacteur

  Eefje, 35 jaar, de "echte" betty, een van de 2 acting directors en in het dagelijks leven werkzaam als salesmanager bij Natucos.   Heeft Voeding & Dietetiek gestudeerd...
  Lees meer...  
 • images/edwin_300x250_zww.jpg

  Edwin de Groot
  penningmeester

  Als mens en als vader vind ik het belangrijk om gezonde en eerlijke producten te kopen en te gebruiken en zo min mogelijk leed te veroorzaken. Ik wil graag weten...
  Lees meer...
Hosting is powered by Cyso