De Friese marktslager

De Friese marktslager

Adres: Hearewei 47
Postcode: 9104 CS
Plaats: Damwoude
Provincie: Friesland
Land: Nederland
Routebeschrijving
Telefoon: 0519 712005
Mobiel: 06-12999898

Beschrijving

De Friese marktslager, Al meer dan 25 jaar een begrip voor ambachtelijk vlees met een zeer ruim assortiment aan smakelijke verse biologische en duurzame vleesproducten.

Wonen en werken in Friesland.

De Friese Marktslager is gevestigd tussen de weilanden en het groen van de friese wouden aan de Herewei 47 te Damwoude en is al ruim 25 jaar een vol ambachtelijk vleesbedrijf, met een ruim assortiment aan vers biologisch vlees en aanverwante producten. Ons bedrijf drijft op een zeer gemotiveerd team van vakspecialisten. Ons vlees kunt u kopen op een van de vele markten in friesland.

Filosofie achter biologisch vlees De filosofie van de eigenaars Henk en Greetje Visser is om op een verantwoorde en duurzame manier biologisch rundvlees aan te bieden. Wat inhoud dat we hoofdzakelijk werken met streekproducten, ons rundvlees wordt voor bijna 80% bij biologische boeren in Friesland ingekocht, en verwerkt in ons eigen bedrijf. Dit is goed voor het dier, maar ook voor het milieu, het zorgt voor minder voedselkilometers, het in standhouden van streekeigen vee en is traceerbaar voor onze klant. Op deze manier kunnen wij met een goede prijs/kwaliteits verhouding het vlees aan onze klanten aanbieden.

Rundvlees Ons rundvlees en de aanverwante biologische producten dragen het EKO keurmerk. Dit betekent dat ze voldoen aan de biologische voorschriften. Dit keurmerk is de garantie dat de biologische producten ook echt op biologische wijze tot stand zijn gekomen. De friese marktslager is gecertificeerd door SKAL, SKAL is door het ministerie van LNV aangewezen om toezicht te houden op de naleving van de wettelijke biologische productievoorschriften. Ons bedrijf staat ingeschreven onder, SKAL nr.001995 // 652770 // NL-BIO-01.

Uiteraard werken we in ons bedrijf met biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen en volgens de strengste Europese voedselveiligheidsnormen ( HACCP).

Onze uitdaging is om ons iedere dag weer sterk te maken voor een gezond en diervriendelijk stukje vlees. We kunnen dit realiseren en garanderen doordat we de gehele keten, van het kopen van koeien bij de biologische boer tot het zelf slachten/verwerken en verkopen in eigen beheer hebben.
Varkensvlees Ons varkensvlees is afkomstig van de hoeve keten duurzaam varkensvlees. www.ketenduurzaamvarkensvlees.nl Deze keten is een samenwerkingsverband tussen boeren, vleesverwerkers en slagerij en heeft als doel om op een duurzaam verantwoorde manier varkens te houden. Varkensvlees van KDV is smaakvol vlees dat is geproduceerd met respect voor mens, dier en milieu.

Kip / Scharrelkip De kipproducten die u bij ons koopt, komen van het Bourgondisch scharrelhoen en dat kunt u proeven! U proeft kip zoals kip hoort te smaken, met een ouderwets lekkere smaak. De Bourgondische scharrelhoen groeit milieu-en dier verandwoord op en krijgt op eigen land speciaal voer met veel kruiden en minstens 70% granen. Verder zijn deze kippen absoluut vrij van groeibevorderaars en antibiotica! De scharrelhoen scharrelt zoals het hoort zijn kostje bijelkaar en groeit op in eigen tempo.

Een echte scharrelkip met een absolute topsmaak.  Buitengewoon lekker!

 • Streekproducten:
 • Ja
 • Keurmerk:

De Friese marktslager 0 5 0

Gemiddelde van 0 Beoordelingen

Jouw beoordeling

Schrijf als eerste een recensie

advertentie
Add review

Er zijn geen recenties op dit moment

Een aantal mensen achter biobetty.com

 • images/biobetty_marit_300x250.jpg

  Marit Heinkens
  acting director, bio-burgemeester friesland

  Marit is begeleider/gastvrouw/kok bij Andere Oever lunch-eetcafe, in haar vrije tijd is ze acting director/bio-burgemeester Friesland en helpt zij speuren naar bio-bedrijven...
  Lees meer...  
 • images/teike_300x250.jpg

  Teike van Baden
  audioarchitect

  Teike 29 jaar, in het dagelijks leven producer van oa hiphop, gaat expirimenteren met audio op biobetty om biologische informatie (nog)leuker, makkelijker, informatiever...
  Lees meer...  
 • images/maarten_boer_portret_300x250.jpg

  Maarten Boer
  secretaris & webdeveloper

  Ik kom uit een biologisch nest en biologisch eten is me letterlijk met de paplepel ingegoten. De keuze voor biologische producten is door mijn voorkennis voor...
  Lees meer...  
 • images/rishi_300x250_zww.jpg

  Rishi Thakoerdat
  bio-burgemeester zuid-holland & advertising technology

  Rishi, vader van zoon Rohan, eindbaas bij Orangefruit en Supergeek, bioburgemeester zuid-holland en gaat samen de advertising technlogy doen met Yilmaz Je...
  Lees meer...
Hosting is powered by Cyso