Voortse Hoeve, de

Voortse Hoeve, de

Adres: Kleine Voort 7
Postcode: 5081 XG
Plaats: Hilvarenbeek
Provincie: Noord-Brabant
Land: Nederland
Routebeschrijving
Telefoon: 06-20704311
Mobiel: 06-20704311

Beschrijving

Ons bedrijf

De Voortse hoeve is ontstaan in 2001 door het besluit om het bestaande reguliere varkensbedrijf om te schakelen naar een biologisch bedrijf.
We hebben eerst de akkerbouwtak omgeschakeld en zijn toen begonnen aan het ombouwen van de bestaande stallen naar biologische huisvesting.
Daarnaast zijn er door de benodigde oppervlaktenormen voor varkens stallen en buitenuitlopen bij gebouwd. Door de ruime opzet zijn we in staat gebleken het bedrijf te omkleden met erfbeplanting en groenstroken.

Na enige aanpassingen in 2006 zijn we volledig ingesteld op het ontvangen van groepen belangstellenden voor rondleidingen. We hebben vanaf de oprichting van het bedrijf informatievoorziening verkozen als speerpunten van het bedrijf. Dit betekend dat we niet zelf vlees verkopen maar hiervoor nauwe samenwerking zijn aangegaan met enkele boerderijwinkels in de regio.

Na een grondige renovatie in 2007 is het bedrijf verder uitgegroeid tot een middelgroot biologisch varkenshouderijbedrijf. We hebben daarbij ook de samenwerking gezocht met terreinbeherende organisaties waarmee we gezamenlijk werken aan natuurbeheer- en ontwikkeling in de regio.

Na meerdere jaren van kennisuitwisseling staat het bedrijf voor een optimale welzijnsvriendelijke houderij met prima resultaten. We zoeken continu naar nieuwe uitdagingen om de biologische bedrijfsvoering te ontwikkelen, zowel binnen het bedrijf als buiten het bedrijf.

  • Streekproducten:
  • Ja

Voortse Hoeve, de 0 5 0

Gemiddelde van 0 Beoordelingen

Jouw beoordeling

Schrijf als eerste een recensie

advertentie
Add review

Er zijn geen recenties op dit moment

Een aantal mensen achter biobetty.com

  • images/talita_portret_300x250.jpg

    Talita Aartsen
    bio-burgemeester noord-holland & boss bio-burgemeesters

    Talita Aartsen, vegetariër, 39 jaar, moeder van zoon Cebastiaan (17) en part-time werkzaam als medewerker klantenservice bij Bouwmaat. Vind het belangrijk...
    Lees meer...  
  • images/bart_portret_300x250.jpg

    Bart Davidse
    advocaat

    Ras-Amsterdammer Bart eet/drinkt met zijn gezin al jaren overtuigd biologisch, draagt Kuyichi jeans, heeft een moestuin en probeert op kantoor zoveel mogelijk gerecyclede...
    Lees meer...  
  • images/marvin_portret_zww_300x250.jpg

    Marvin Vis
    betty's designer

    Marvin, vriend & designer van betty en verantwoordelijk voor al het design op biobetty.com Met biologisch wordt rekening gehouden met dieren en het milieu!...
    Lees meer...  
  • images/piet_300x250_zww.jpg

    Pieter Beermann
    bestuurslid betty's100

    Pieter, vader van 5 kinderen, leeftijd onbekend :-), vertegenwoordigd de afd. betty's100, een club van donateurs die jaarlijks min. euro 1.000,- bijdragen en...
    Lees meer...
Hosting is powered by Cyso