Lowlands Festival

Lowlands Festival

Adres: Spijkweg 30
Postcode: 8256 RJ
Plaats: Biddinghuizen
Provincie: Flevoland
Land: Nederland
Routebeschrijving
Telefoon: 000000000

Beschrijving

HORECA

Lowlands is voorloper als het gaat om de innovatie van backstage- en publiekscatering en streeft naar een zo groot mogelijk assortiment biologische en fairtrade producten. Een groeiend aantal kleinere, gespecialiseerde cateraars biedt biologische en fairtrade producten aan. Het grote succes van deze aanbieders op Lowlands stimuleert de grote cateraars om ook – deels – om te schakelen. Op die manier is overal op het terrein verantwoord eten en drinken verkrijgbaar.

WAT KUN JIJ DOEN?


Natuurlijk kun jij ook meehelpen om Lowlands zo duurzaam mogelijk te houden. Dat kost niet eens extra moeite en in veel gevallen bespaar je zelf ook!

Kom bijvoorbeeld met de bus naar het festival. Er zijn 570 opstapplaatsen door heel Nederland en tot 1 mei ontvang je €20,- korting op je buskaart. Donderdag zoek je als eerste een plekje op de camping en maandag rij je relaxed weer naar huis. De trein is natuurlijk ook een prima optie. Vanaf station Lelystad en Dronten rijden gratis pendelbussen.

Als je een camping kiest, ga dan voor de Green Ghetto (Campings 1, 4, 5 en 7). Je ontvangt een TRASH-bag voor je afval en na afloop van het festival laat je je tent of andere zooi niet achter.

En, klein maar fijn: gooi tijdens het festival je lege bekertjes en andere afval in een afvalcontainer. Er staan er honderden over het hele terrein dus dat is een kleine moeite. Groot plezier: op deze manier kunnen we het afval makkelijker scheiden en verwerken.

ENERGIE


Per Lowlandseditie gaat er ca. 300.000 Kwh elektriciteit doorheen. Dat is veel, maar minder dan een stad met een vergelijkbaar aantal inwoners, zoals Assen of Hoorn in drie dagen gebruikt. Bijna alle elektriciteit wordt op dit moment nog opgewekt door generatoren die per editie 120.000 liter diesel en 4.000 liter benzine verbruiken.

In 2009 en 2012 is het totale stroomverbruik geanalyseerd en geoptimaliseerd. Daardoor worden generatoren bewuster ingezet en tijdig uitgeschakeld. Dit bespaart per editie 20.000 liter diesel en 10 generatoren.

Elektriciteitsgebruik via het vaste stroomnet is tot dusver niet mogelijk, omdat de infrastructuur op het terrein daarvoor ontbreekt. Er zijn vergevorderde plannen om een vaste infrastructuur aan te leggen. Wanneer dit er ligt, kunnen we geheel overstappen op groene stroom en verdwijnen de dieselverslindende generatoren.

We zijn continu met onze leveranciers in overleg om het energiegebruik terug te dringen door andere lampen (LED), videosystemen etc. in te zetten en hier zo bewust mogelijk gebruik van te maken.

WATER

Per festival wordt ca.5000 m3 leidingwater en 5000 m3 oppervlaktewater verbruikt. Het meeste water wordt gebruikt voor douchen en toiletspoelingen. Door gebruik te maken van oppervlaktewater (uit de Lake Lowlands-vijver) hebben we in de afgelopen jaren 50% besparing op zuiver drinkwater gerealiseerd.

Alle 300 spoeltoiletten op het festivalterrein zijn sinds 2012 vervangen door vacuümtoiletten. Dit leverde een besparing op van 85% spoelwater. Alle spoeltoiletten op het festivalterrein en de campings worden doorgespoeld met oppervlaktewater. Alle drinkwaterpunten zijn voorzien van waterbesparende drukkranen. Het afwateringssysteem is gescheiden aangelegd: regenwater komt terecht in de sloten en vijvers en alleen vervuild water van sanitair en horeca gaat naar de waterzuivering.

  • Streekproducten:
  • Ja

Lowlands Festival 0 5 0

Gemiddelde van 0 Beoordelingen

Jouw beoordeling

Schrijf als eerste een recensie

advertentie
Add review

Er zijn geen recenties op dit moment

Een aantal mensen achter biobetty.com

  • images/yilmaz_portret_300x250.jpg

    Yilmaz Ayranci
    bio-burgemeester overijssel & manager advertising technology

    Yilmaz, ex-collega van Danny, in het dagelijks leven werkzaam als Client Services Manager bij Adfab Digital.   Via zijn zus Hicran kwam hij in aanraking met...
    Lees meer...  
  • images/teike_300x250.jpg

    Teike van Baden
    audioarchitect

    Teike 29 jaar, in het dagelijks leven producer van oa hiphop, gaat expirimenteren met audio op biobetty om biologische informatie (nog)leuker, makkelijker, informatiever...
    Lees meer...  
  • images/joachim_300x250.png

    Joachim van Doornum
    bio-burgemeester groningen, bio-boss io

    Joachim studeerd Rechtsgeleerdheid UvA, heeft eerst Taal en Communicatie gedaan is tekstschrijver en de Benjamin van de groep. Bio-boss NL io en zoekt naar biologische...
    Lees meer...  
  • images/teun_portret_zww_300x250.jpg

    Teun Brink
    global franchise scout

    Teun Brink, in het dagelijks leven steward bij KLM en gaat voor stichting biobetty op zoek naar buitenlandse franchise -nemers, -partners... Teun eet/drinkt biologisch...
    Lees meer...
Hosting is powered by Cyso