De Boskbei, Blauwe bessenteeltbedrijf

De Boskbei, Blauwe bessenteeltbedrijf

Adres: Bosweg 1
Postcode: 9262 SX
Plaats: Sumar
Provincie: Friesland
Land: Nederland
Routebeschrijving
Telefoon: 0646465590

Beschrijving

Gezonde voeding staat vandaag de dag volop in de belangstelling. Dat is niet verwonderlijk door de vele chronische ziekten op middelbare leeftijd. De vele adviezen voor gezonde voeding in de supermarkt zijn overweldigend en keuzes zijn daarom vaak lastig te maken. Het is algemeen bekend dat voeding van plantaardige afkomst het meest gezond is. Toch blijkt toenemend uit wetenschappelijk onderzoek, dat er belangrijke kwaliteitsverschillen zijn tussen de diverse fruit - en groentesoorten.

SuperFoods
Soorten fruit en groenten met intense kleuren, veel pigmenten, antioxidanten en nutri�nten, maar met weinig calorie�n worden ook wel SuperFoods genoemd.De blauwe bes neemt daarbij een uitzonderlijke positie in met meer dan 20 verschillende kleurstoffen en het hoogste antioxidanten niveau. Verouderings- en ontstekingsprocessen in hoofd, hart en bloedvaten veroorzaken biologische roest; vooral in organen waar veel zuurstof en energie wordt verbruikt ten gevolge van een steeds ongunstiger balans tussen antioxidanten en oxidanten.

Antioxidanten* inSuperFoods

Fruit Groenten
Blauwe bessen 2400 Waterkers 2223
Bramen 2036 Boerenkool 1770
Cranberries 1750 Spinazie 1260
Aardbeien 1540 Broccoli 890
Frambozen 1220 Rode Paprika 731

* in ORAC eenheden / 100 gram

Brain Berry
De talloze natuurlijke antioxidanten in voeding zijn belangrijk om chronische ziekten af te remmen. Van de blauwe bes is uit diverse onderzoeken gebleken, dat het een zeer gunstige invloed heeft op de hersenen, waardoor bijvoorbeeld problemen met het geheugen kunnen verminderen. In Engeland wordt de blauwe bes daarom ook wel de "brain berry" genoemd.

Een uitzonderlijke lekkernij
Hoewel de blauwe bes van oorsprong Amerikaans is, wordt deze mooie bes tegenwoordig ook in Nederland gekweekt. De veredelde blauwe bes is familie van de van de Nederlandse wilde bosbes maar is groter, smakelijker en blauwer. De blauwe bessen krijgen intussen meer bekendheid als een uitzonderlijke en vooral gezonde lekkernij, vooral wanneer ze vers van de struik geplukt zijn in ons eigen land! Het is dan ook geen wonder dat de bijzondere blauwe bes steeds vaker in de Nederlandse winkels te vinden zijn!

Een bijzondere plantage
Kwekerij 'De Boskbei' is gelegen op een rustige locatie in de Friese Wouden en is eigendom van de familie Hummeling. Met veel zorg en aandacht beheert de familie sinds 1996 ongeveer 6000 blauwe bessenstruiken op een veld van een hectare groot. Er zijn diverse rassen te vinden, waaronder 1100 struiken van de laat rijpende Elliot bes, die het allerhoogste antioxidanten gehalte bevat: 3050 ORAC eenheden per 100 gram.

U houdt van eerlijk en vers?
De diverse smaken vroeg - en later rijpende bessen zijn vers verkrijgbaar in onze winkel in de maanden juli, augustus en september. Van een deel van de oogst wordt onder andere blauwe bessensap gemaakt zodat u het hele jaar verzekerd bent van (h)eerlijke verse producten!

Eten, bewaren en bewerken
Het lekkerst zijn blauwe bessen natuurlijk vers geplukt van de struik, maar de smaak blijft prima behouden wanneer de bessen ingevroren worden voor later gebruik. Dit kan het beste ongewassen plaatsvinden in een diep bevroren toestand bij -20 graden Celsius. Hierdoor treedt er nauwelijks verlies van antioxidanten op en kunnen de bessen maanden lang bewaard blijven voor toekomstig gebruik in een taart, als garnering bij het toetje of gewoon als lekker tussendoortje!

Biologische winkel op een unieke locatie
Naast de blauwe bes hebben wij een groot assortiment aan heerlijke en eerlijke producten voor dagelijks gebruik. De biologische winkel is te vinden in de zorgboerderij 'It Griene N�st' nabij de blauwe bessen-plantage. Tevens kunt u gezellig op het bijbehorende terras genieten van een glas bessensap, een kopje koffie of thee. Natuurlijk zal een lekkernij niet ontbreken!

Nieuwsgierig geworden? U bent van harte welkom in onze biologische winkel Ari�lla!

 • Streekproducten:
 • Ja

De Boskbei, Blauwe bessenteeltbedrijf 0 5 0

Gemiddelde van 0 Beoordelingen

Jouw beoordeling

Schrijf als eerste een recensie

advertentie
Add review

Er zijn geen recenties op dit moment

Een aantal mensen achter biobetty.com

 • images/maarten_boer_portret_300x250.jpg

  Maarten Boer
  secretaris & webdeveloper

  Ik kom uit een biologisch nest en biologisch eten is me letterlijk met de paplepel ingegoten. De keuze voor biologische producten is door mijn voorkennis voor...
  Lees meer...  
 • images/cebastiaan_300x250_zww.jpg

  Cebastiaan van der Cingel
  tiener-tester

  Cebastiaan 16 jaar, 4e jaars vmbo-scholier op het van der meij college, eet/drinkt (zo veel mogelijk) biologisch sinds 4 jaar. Gaat waarschijnlijk voor betty bio-produkten...
  Lees meer...  
 • images/marieke_portret_300x250.jpg

  Marieke Malipaard
  bio-burgemeester zeeland

  Marieke is sinds 2011 zich aan het verdiepen in voeding en hoe de voedselindustrie zich gedraagt. Stukje bij beetje, na het zien van diverse (schrikbarende!) documentaires...
  Lees meer...  
 • images/team/niels_zww_300x250.jpg

  Frits van Hout R.I.P.
  bio-burgemeester rotterdam

  Frits, niels of hoe we je ook moesten noemen Bedankt dat we je mochten leren kennen als kritisch buurman en later als collega  Dank ook voor je openhartigheid,...
  Lees meer...
Hosting is powered by Cyso