Slingehorst Wijngaard

Slingehorst Wijngaard

Adres: Marhulzenpad 5
Postcode: 7141 HA
Plaats: Groenlo
Provincie: Gelderland
Land: Nederland
Routebeschrijving
Telefoon: 06-5125 3044

Beschrijving

Met als uitgangspunten: een hoogwaardig agrarisch eindproduct, veel buiten kunnen werken en respect voor de natuur, is een wijngaard beginnen natuurlijk niet zo'n raar idee. Hoewel in Nederland het merendeel van de wijnboeren (nog) niet van de wijnverkoop kan bestaan was dat voor ons geen reden om er dan maar van af te zien, dus zijn :

in april 2006 zijn met behulp van heel wat familieleden de eerste 4000 druivenstokken handmatig geplant. Vanwege het warme weer was het flink stof happen en zweten. De eerste blaadjes werden door de konijnen opgegeten en toen de plantkokers uiteindelijk om de stokken stonden waren er al heel wat weekenden voorbij.

In het voorjaar van 2007 zijn 3000 druivenstokken machinaal gepoot, voor de rest was het wederom heel veel handwerk. De stokken uit 2006 waren inmiddels zo goed ontwikkeld dat we misschien toch maar moesten oogsten. Een aantal vakantiewerkers, familieleden en spontane helpers hebben ervoor gezorgd dat de wijngaard op een wijngaard ging lijken en dat de oogstbakken werden gevuld.

April 2008 zijn er nog eens 7000 planten machinaal gepoot. Eerst moest er flink gekalkt worden; hoewel de es niet uit pure zandgrond bestaat is de grond wel veel zuurder dan gewenst. Wat een verschil met 2006; met een snelheid van 1000 planten per uur (2008) daar konden we destijds met al onze familieleden niet tegen op !

Mei 2009 : het gedeelte waar melody en marechal foch stonden zijn extra cabernet cantor-planten gezet.

Mei 2011 : op het gedeelte waar de VB-91-26-5 stond, is in mei 2011 souvignier gris geplant. De groei werd eerst geremd door de droogte maar in oktober staan toch vele uitlopers boven de bovenste draad. De rest moet het volgend jaar opnieuw proberen.

Voorjaar 2012 : op de plek waar bianca-planten stonden wordt extra souvignier gris gezet. Wij vinden dit een veelbelovende soort en kunnen wat extra's gebruiken voor de procesoptimalisatie.

Maart 2013 : na wikken en wegen hebben wij besloten om rondo te rooien. Deze geeft al jaren veel werk en heeft een lage opbrengst. Rondo stond op het lage deel van de es en was daarom gevoelig voor kou/nachtvorst in het vroege voorjaar. Ook zijn de planten terug gezet van gordijn naar guyotsnoei, mogelijk heeft rondo daar ook problemen mee gehad.

  • Streekproducten:
  • Ja

Slingehorst Wijngaard 0 5 0

Gemiddelde van 0 Beoordelingen

Jouw beoordeling

Schrijf als eerste een recensie

advertentie
Add review

Er zijn geen recenties op dit moment

Een aantal mensen achter biobetty.com

  • images/teun_portret_zww_300x250.jpg

    Teun Brink
    global franchise scout

    Teun Brink, in het dagelijks leven steward bij KLM en gaat voor stichting biobetty op zoek naar buitenlandse franchise -nemers, -partners... Teun eet/drinkt biologisch...
    Lees meer...  
  • images/danny_300x250_zww.jpg

    Danny M. van der Cingel
    voorzitter

    Danny, 52 jaar, vader cebastiaan (14) sinds 2001 internetondernemer, in 2011 begonnen met biologisch eten/drinken. Tijdens de zomervakantie 2014 besloot...
    Lees meer...  
  • images/cebastiaan_300x250_zww.jpg

    Cebastiaan van der Cingel
    tiener-tester

    Cebastiaan 16 jaar, 4e jaars vmbo-scholier op het van der meij college, eet/drinkt (zo veel mogelijk) biologisch sinds 4 jaar. Gaat waarschijnlijk voor betty bio-produkten...
    Lees meer...  
  • images/maarten_boer_portret_300x250.jpg

    Maarten Boer
    secretaris & webdeveloper

    Ik kom uit een biologisch nest en biologisch eten is me letterlijk met de paplepel ingegoten. De keuze voor biologische producten is door mijn voorkennis voor...
    Lees meer...
Hosting is powered by Cyso