Rauw, Naakt en Gezond

Rauw, Naakt en Gezond

Adres: Lookwatering 22
Postcode: 2635 CK
Plaats: Den Hoorn
Provincie: Zuid-Holland
Land: Nederland
Routebeschrijving
Telefoon: 0854863100

Beschrijving

Jarenlang voelde ik mij niet goed. Ik had allerlei kwaaltjes, was vaak moe en kwam niet verder met de (reguliere) artsen.
Een paar jaar geleden vroeg ik me af wat ik er zelf aan kon doen want ik wilde mij goed voelen. Na veel leren en lezen over gezondheid, voeding, natuurlijke remedies en mindset, reisde ik in 2011 naar het Hippocrates Health Institute in Amerika.
In het kort: ik ben daar 21 dagen geweest, heb alleen maar rauw plantaardige voeding gegeten en een uitgebreid programma gevolgd. Deze reis heeft mijn leven compleet veranderd. Ik vond wat ik zocht, namelijk echte gezondheid! Niet eerder voelde ik mij zo goed... zowel lichamelijk als geestelijk.

Een ding nam ik mij voor...
Thuis deze lifestyle doorvoeren en dit geweldige, gezonde gevoel vasthouden want dit zou niemand mij meer afnemen! Ik ben mijn eigen kiemgroenten en tarwegras gaan kweken. Ik maakte allerlei recepten van (kiem) groenten, noten en zaden. Een ware keukenprinses kwam naar boven ? Maar eerlijk is eerlijk, beetje bij beetje werd ik toch weer opgeslokt in onze huidige maatschappij. Ik bedoel: ga maar eens uit eten!? Er stond bijna niets meer op de kaart wat ik nog wilde eten, maar ik moest toch wat? Dus af en toe “viel ik keihard van mijn paard”. In Amerika had ik gehoord dat dit vaak gebeurd, dat dit niet raar is en dat áls we willen, we gewoon weer “op kunnen stappen” (en ik moet toegeven... arrogant als ik was, dacht ik dat mij dit nooit zou overkomen).

De realiteit?
Ik weet dat we in een drukke, hectische tijd leven. Elke dag moeten we keuzes maken omtrent eten en drinken en we hebben over het algemeen weinig tijd. Daarnaast hebben we te maken met vervuiling in de lucht en in ons drinkwater. Er zitten veel chemische stoffen in ons voedsel, shampoo, deodorant, bodylotions, kleding etcetera. En... niet te vergeten de elektromagnetische straling waar we bijna niet meer omheen kunnen.
Ik heb geleerd dat dit onze gezondheid niet ten goede komt en dat het tegendeel juist waar is. Sinds ik dit weet, maak ik zoveel mogelijk bewuste keuzes over wat ik eet, wat voor soort water ik drink of wat ik bijvoorbeeld op mijn huid smeer. Ik ga voor het beste!

En nu, ruim twee jaar na mijn eerste Hippocrates ervaring?
Ik eet 70% rauw plantaardig, 30% gekookt voedsel en ik heb sinds 2011 geen vis of vlees gegeten. Mijn tarwegrassap en mijn greenjuice in de ochtend wil ik voor geen goud meer missen. Verder gebruik ik zoveel mogelijk plantaardige, organische producten in mijn huishouden.

Mijn doel?
Delen wat ik heb geleerd; hoe we onze lichamelijke en geestelijke gezondheid kunnen verbeteren. Ons lichaam zit wonderlijk mooi in elkaar. Als we onszelf optimaal verzorgen, krijgt ons lichaam de kans om optimaal te functioneren. Hierdoor kunnen we gezond (er) worden, voelen we ons fitter, krachtiger en uiteindelijk ook gelukkig (er). Ik ben blij dat de mensen die ik in het instituut heb ontmoet, hun verhalen ook willen delen. Veel van hen waren (ernstig) ziek, zijn opgeknapt en/of weer gezond door deze leefstijl. Daarom heb ik het boek Rauw, Naakt en Gezond geschreven en deze website heb opgezet.

In de webshop vind je per categorie een divers aanbod van natuurlijke Hippocrates producten of diensten vinden. Tevens vind je veel informatie onder de categorie Inspiratie & Informatie, via de nieuwsbrief en op youtube. Je kunt mijn blog volgen en andere mensen zullen hun ervaringen met ons delen.
Ik wil erbij zeggen dat deze website niet hetzelfde is als wanneer je het Hippocrates Health Institute zelf bezoekt en het volledige programma afloopt. Wat dit geweldige instituut aanbiedt, valt niet te evenaren en kan zeker niet via het internet aangeboden worden. Wil je hier meer over weten? Kijk dan hier.

Ik hoop dat het boek Rauw, Naakt en Gezond en de Love the Hippocrates lifestyle jou een basis mag bieden om jouw gezondheid en kwaliteit van leven te bevorderen. Tegelijkertijd is het ook nog eens vriendelijk is voor de dieren en de aarde.

Met gezonde groet,
Suzanne Poot

P.s.: Wil je meer weten over voeding, alledaagse gezondheidstips ontvangen of op de hoogte blijven van nieuwe items op de site? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Je ontvangt deze 1x per 2 weken en maximaal 1x per week.
Interesse in workshops of lezingen? Hou de agenda onderaan deze site in de gaten.

 • Streekproducten:
 • Nee

Rauw, Naakt en Gezond 0 5 0

Gemiddelde van 0 Beoordelingen

Jouw beoordeling

Schrijf als eerste een recensie

advertentie
Add review

Er zijn geen recenties op dit moment

Een aantal mensen achter biobetty.com

 • images/joachim_300x250.png

  Joachim van Doornum
  bio-burgemeester groningen, bio-boss io

  Joachim studeerd Rechtsgeleerdheid UvA, heeft eerst Taal en Communicatie gedaan is tekstschrijver en de Benjamin van de groep. Bio-boss NL io en zoekt naar biologische...
  Lees meer...  
 • images/danny_300x250_zww.jpg

  Danny M. van der Cingel
  voorzitter

  Danny, 52 jaar, vader cebastiaan (14) sinds 2001 internetondernemer, in 2011 begonnen met biologisch eten/drinken. Tijdens de zomervakantie 2014 besloot...
  Lees meer...  
 • images/marvin_portret_zww_300x250.jpg

  Marvin Vis
  betty's designer

  Marvin, vriend & designer van betty en verantwoordelijk voor al het design op biobetty.com Met biologisch wordt rekening gehouden met dieren en het milieu!...
  Lees meer...  
 • images/rishi_300x250_zww.jpg

  Rishi Thakoerdat
  bio-burgemeester zuid-holland & advertising technology

  Rishi, vader van zoon Rohan, eindbaas bij Orangefruit en Supergeek, bioburgemeester zuid-holland en gaat samen de advertising technlogy doen met Yilmaz Je...
  Lees meer...
Hosting is powered by Cyso