Yoga & co

Yoga & co

Adres: Bergerweg 27
Postcode: 1816 BM
Plaats: Alkmaar
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland
Routebeschrijving
Telefoon: 06-50899531
Contact: Simone Tromp

Beschrijving

Even voorstellen: ik ben Simone Tromp.

Voordat ik gegrepen werd door het yogavirus heb ik,  jarenlang zoals iedereen,  op de sportschool groepslessen gevolgd. Daar was ik behoorlijk gedisciplineerd in of aan verslaafd; het is maar hoe je het bekijkt. Niet wetende dat juist in 2014 al die verslavingen mij heel veel zouden opleveren.

De eerste keer yoga was samen met een overspannen vriendin die tot rust moest komen. Ik vond er niets aan; veel te saai en zweverig. De yoga bleef echter maar op mijn pad komen totdat ik in aanraking kwam met Asthanga Vinyasa Yoga: ik was meteen verkocht!

Al snel ben ik de Teacher Training voor Asthanga Vinyasa Yoga in Amsterdam gaan volgen. De inkt op mijn diploma was nog niet droog of ik gaf al les op een sportschool.

Vervolgens heb ik 8 jaar lang lesgegeven op verschillende locaties in Amsterdam waar je op elke hoek een yogastudio vindt en waar je op elk moment yoga kunt beoefenen.

Helaas ontbrak deze mogelijkheid in Alkmaar en daarom ben ik in 2007 met YOGA&CO gestart om hierin verandering te brengen. Ik ben ruimtes gaan huren in Alkmaar om meerdere lessen per week aan te bieden. Dit werd zo enthousiast ontvangen dat mijn lesaanbod al snel werd uitgebreid.

Sinds 2012 heb ik mijn eigen yogastudio aan de Bergerweg 27 te Alkmaar.

31 maart 2014 ben ik gevallen en heb hierbij mijn been en enkel gebroken, bovendien waren de pezen aan de binnenkant van mijn enkel afgescheurd. Daar bovenop kreeg ik een bacteriële longinfectie waardoor ik vijf weken in het ziekenhuis belandde inclusief intensive care. Toen heb ik gemerkt wat al die jaren van training, ademhaling en meditatie kunnen opleveren. Ik ben door het oog van de naald gekropen en juist die dagelijkse beoefening van yoga en Pilates hebben ervoor gezorgd dat ik het gered heb en ook dat ik razendsnel revalideerde. Ook nu zorgt de yoga en Pilates ervoor dat ik elke dag sterker wordt. Juist door dit soort gebeurtenissen die op je levenspad komen ben ik overtuigd van de enorme kracht van yoga en Pilates.

Die overtuiging vind je terug in mijn manier van lesgeven.

 

 • Streekproducten:
 • Nee

Yoga & co 0 5 0

Gemiddelde van 0 Beoordelingen

Jouw beoordeling

Schrijf als eerste een recensie

advertentie
Add review

Er zijn geen recenties op dit moment

Een aantal mensen achter biobetty.com

 • images/edwin_300x250_zww.jpg

  Edwin de Groot
  penningmeester

  Als mens en als vader vind ik het belangrijk om gezonde en eerlijke producten te kopen en te gebruiken en zo min mogelijk leed te veroorzaken. Ik wil graag weten...
  Lees meer...  
 • images/danny_300x250_zww.jpg

  Danny M. van der Cingel
  voorzitter

  Danny, 52 jaar, vader cebastiaan (14) sinds 2001 internetondernemer, in 2011 begonnen met biologisch eten/drinken. Tijdens de zomervakantie 2014 besloot...
  Lees meer...  
 • images/bart_portret_300x250.jpg

  Bart Davidse
  advocaat

  Ras-Amsterdammer Bart eet/drinkt met zijn gezin al jaren overtuigd biologisch, draagt Kuyichi jeans, heeft een moestuin en probeert op kantoor zoveel mogelijk gerecyclede...
  Lees meer...  
 • images/joachim_300x250.png

  Joachim van Doornum
  bio-burgemeester groningen, bio-boss io

  Joachim studeerd Rechtsgeleerdheid UvA, heeft eerst Taal en Communicatie gedaan is tekstschrijver en de Benjamin van de groep. Bio-boss NL io en zoekt naar biologische...
  Lees meer...
Hosting is powered by Cyso