De Noordhoek vaste planten BV

De Noordhoek vaste planten BV

Adres: Schijfsebaan 4A
Postcode: 4722 SG
Plaats: Schijf
Provincie: Noord-Brabant
Land: Nederland
Routebeschrijving
Telefoon: +31(0)165-551666

Beschrijving

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is een van de belangrijkste items bij De Noordhoek. 

Er moet immers voor de huidige en toekomstige generatie consumenten, maar zeker ook voor de producenten, een milieu zijn waarin men op een fatsoenlijke en gezonde manier kan leven en werken.

Wij laten ons daarbij niet leiden door meningen van derden die weinig of geen kennis hebben van het agrarisch ondernemerschap, maar vormen ons zelf een beeld van hetgeen gedaan zou moeten worden om in de toekomst ook nog een goed milieu te hebben. Uiteraard wordt de regelgeving van de overheid wel gevolgd, hoewel de resultaten en rendementen hiervan soms discutabel zijn.

Al in 1988 is de grondlegger van het bedrijf aan de slag gegaan met maatregelen om het water van de containerbeddingen op te vangen. Water wat immers uit de lucht valt hoeft niet gezuiverd te worden en is van goede kwaliteit. Dit heeft erin geresulteerd dat er nu een kwekerij gerealiseerd is waar een oppervlakte van bijna 30.000 m2 volledig gerecirculeerd is. Twee bassins van bij elkaar 4000 m3 zorgen ervoor dat er bijna heel het jaar door kwalitatief goed beregeningswater is. Grondwater hoeft amper opgepompt te worden.

Door al vanaf het 1983 aan de slag te gaan met gecontroleerd vrijkomende meststoffen is er voldoende ervaring opgedaan om te kunnen stellen dat de meststof die buiten de pot terechtkomt, te verwaarlozen is. Een vaste plant vraagt relatief weinig voeding, en door lage doseringen te gebruiken zijn het alleen de extreme regenbuien die voor uitspoeling van meststoffen kunnen zorgen. Het recirculatiesysteem zorgt dan echter dat dit weer opgevangen wordt in het bassin. Verder wordt er ook geëxperimenteerd om in bepaalde maanden van het jaar de startmeststof weg te laten.  Deze spoelen relatief makkelijk uit en zorgen voor te weinig rendement in de vaste planten  teelt.

De potgrond die gebruikt wordt op het bedrijf is in de loop van de jaren sterk van samenstelling veranderd. In de beginjaren was er eerst sprake van zwartveen, snel daarna werd witveen gebruikt, maar heden ten dage bevat het mengsel nog maar 35% witveen. De rest van het mengsel bestaat uit compost en afvalproducten uit de hardhoutindustrie en kokosnotenoogst.

Voor de gewasbescherming gaan wij uit van de kracht van de natuur. Met het gebruik van natuurlijke plantversterkers en compostthee zorgen wij er voor dat onze planten een sterkere natuurlijke basis hebben, waardoor zij een stuk minder ontvankelijk zijn voor ziektes en plagen. Dit resulteert erin dat wij de afgelopen slechts sporadisch een chemische correctie uit hebben moeten voeren. Helemaal biologisch werken lukt nog niet, maar het gaat al wel een eind die richting uit. Dit is prettig voor de ondernemer, zijn personeel, de omgeving en de afnemer.

Om teleurstellingen in iets moeilijker te kweken gewassen te voorkomen, worden er ook, met of zonder collega kwekers, proeven genomen in bepaalde gewassen. Ook dan wordt er zoveel mogelijk gewerkt met natuurlijke stoffen.

Afvalscheiding is uiteraard ook een belangrijk item op het bedrijf. Glas, papier, plastic, hout, metaal, plantaardig en restafval verlaat het bedrijf allemaal gescheiden, zodat het meeste weer hergebruikt kan worden.

Alle bedrijfsactiviteiten hebben een effect op het milieu, maar het bovenstaande geeft aan dat er bij De Noordhoek bovengemiddelde inspanningen gedaan worden om op een verantwoorde manier een natuurlijk product te maken.

Hiermee hopen we een gezonde toekomst te garanderen voor het bedrijf en de werknemers.

 • Streekproducten:
 • Nee

De Noordhoek vaste planten BV 0 5 0

Gemiddelde van 0 Beoordelingen

Jouw beoordeling

Schrijf als eerste een recensie

advertentie
Add review

Er zijn geen recenties op dit moment

advertentie

Een aantal mensen achter biobetty.com

 • images/eefje_300x250_zww.jpg

  Eefje Cornelien
  "acting" director/hoofdredacteur

  Eefje, 35 jaar, de "echte" betty, een van de 2 acting directors en in het dagelijks leven werkzaam als salesmanager bij Natucos.   Heeft Voeding & Dietetiek gestudeerd...
  Lees meer...  
 • images/eddy_vandeberg_portret_300x250.jpg

  Eddy van den Berg
  webdeveloper & bestuurslid afd. site-technologie

  Eddy helpt Danny al jaren met het bouwen van websites. Natuurlijk werd hij graag lid van het team toen Danny hem vroeg. Eddy is al jaren van mening dat de voeding...
  Lees meer...  
 • images/marvin_portret_zww_300x250.jpg

  Marvin Vis
  betty's designer

  Marvin, vriend & designer van betty en verantwoordelijk voor al het design op biobetty.com Met biologisch wordt rekening gehouden met dieren en het milieu!...
  Lees meer...  
 • images/team/niels_zww_300x250.jpg

  Frits van Hout R.I.P.
  bio-burgemeester rotterdam

  Frits, niels of hoe we je ook moesten noemen Bedankt dat we je mochten leren kennen als kritisch buurman en later als collega  Dank ook voor je openhartigheid,...
  Lees meer...
Hosting is powered by Cyso