Bleieren

Bleieren

Adres: Ambachtsweg 8
Postcode: 3771 MG
Plaats: Barneveld
Provincie: Gelderland
Land: Nederland
Routebeschrijving
Telefoon: 0342450627

Beschrijving

Bleiderij De Lankerenhof is een unieke biologische kippenboerderij waar respect voor mens, dier en natuur hoog in het vaandel staan. Onze passie en overtuiging voor duurzame veehouderij vindt u terug in de manier waarop wij omgaan met onze boerderij en onze kippen. En, hoe gezonder de kip hoe beter de smaak en kwaliteit van het ei. Bleieren zijn daarom super gezond en vol van smaak.

De grote uitloop buiten is aangeplant met landschappelijke elementen, zoals een meer dan 1 km lange houtwal met bomen en struiken die van oudsher voorkomen in de regio. Daarnaast scharrelen de kippen in een hoogstam boomgaard. Deze aanplant zorgt er bovendien voor dat ons bedrijf uitstekend past in het landschap.

Het opnieuw inzaaien van kale delen van de uitloop voorziet in de ruwvoerbehoefte buiten. Ook in de stallen krijgen de kippen ruwvoer aangeboden. De voeding bevat geen genetisch gemanipuleerde grondstoffen en bovendien geen residuen van chemische middelen.

Onze kippen krijgen geen medicijnen en zijn antibiotica-vrij. Preventief werken we met natuurlijke middelen, zoals kruiden, die de weerstand bevorderen.

Omdat wij onze kippen in alle natuurlijke gedragingen willen stimuleren hebben wij ook hanen tussen ieder koppel lopen. Iets dat bij biologische bedrijven niet gebruikelijk is. Deze hanen waarschuwen bij een dreigend gevaar van bijvoorbeeld roofvogels. Iedere haan heeft zijn eigen territorium met een groep hennen die hij beschermt en ‘vertroetelt’.

Naast het natuurlijke daglicht worden de stallen ook verlicht met speciaal voor ons ontwikkelde daglicht lampen, voorzien van UV-licht. UV is van belang voor herkenning binnen de sociale rangorde. Verstoring van de sociale rangorde veroorzaakt veel onrust en stress. Verder is UV nodig voor de opbouw van de natuurlijke weerstand en een goede hormoonhuishouding.

“Hoe meer beweging, gezonde voeding en daglicht een kip in haar leven krijgt,
hoe gezonder, smaakvoller en blijer het ei is dat ze legt.”

 • Streekproducten:
 • Ja
 • Keurmerk:
 • Eko,
 • Skal,

Bleieren 0 5 0

Gemiddelde van 0 Beoordelingen

Jouw beoordeling

Schrijf als eerste een recensie

advertentie
Add review

Er zijn geen recenties op dit moment

advertentie

Een aantal mensen achter biobetty.com

 • images/biobetty_marit_300x250.jpg

  Marit Heinkens
  acting director, bio-burgemeester friesland

  Marit is begeleider/gastvrouw/kok bij Andere Oever lunch-eetcafe, in haar vrije tijd is ze acting director/bio-burgemeester Friesland en helpt zij speuren naar bio-bedrijven...
  Lees meer...  
 • images/bart_portret_300x250.jpg

  Bart Davidse
  advocaat

  Ras-Amsterdammer Bart eet/drinkt met zijn gezin al jaren overtuigd biologisch, draagt Kuyichi jeans, heeft een moestuin en probeert op kantoor zoveel mogelijk gerecyclede...
  Lees meer...  
 • images/rishi_300x250_zww.jpg

  Rishi Thakoerdat
  bio-burgemeester zuid-holland & advertising technology

  Rishi, vader van zoon Rohan, eindbaas bij Orangefruit en Supergeek, bioburgemeester zuid-holland en gaat samen de advertising technlogy doen met Yilmaz Je...
  Lees meer...  
 • images/teike_300x250.jpg

  Teike van Baden
  audioarchitect

  Teike 29 jaar, in het dagelijks leven producer van oa hiphop, gaat expirimenteren met audio op biobetty om biologische informatie (nog)leuker, makkelijker, informatiever...
  Lees meer...
Hosting is powered by Cyso