Mysteryland Festival

Mysteryland Festival

Adres: Paviljoenlaan 1
Postcode: 2131 LZ
Plaats: Hoofddorp
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland
Routebeschrijving
Telefoon: 000000000

Beschrijving

Mysteryland is de afgelopen twee decennia succesvol door haar veelzijdige benadering. Het festival is voor de bezoeker als een creatieve ontdekkingsreis met naast muziek ook theater, film, interactieve installatie-kunst, straat-acrobatiek en spectaculaire shows op de bizarre stage creaties. Hiervoor werkt het festival samen met een variëteit aan creatieven uit alle windstreken. Mysteryland reist inmiddels als een nomade de hele wereld over en vindt internationale kunstenaars bereid mee te werken aan het steeds rijker maken van het festival.?Ontdekken staat tevens centraal in het muzikale aanbod, want naast een aantal legendes vanuit de internationale dance scene, biedt het festival een podium aan nieuw en lokaal talent: de volgende generatie.

Mysteryland is het langst lopende dance festival ter wereld. Sinds 1993 speelt Mysteryland een sleutelrol als pionier van de dance-festivals in Europa en Amerika. Het festival is een inspirator geweest voor vele andere organisatoren en evenementen. Het befaamde Tomorrowland, tevens georganiseerd door ID&T, is zelfs ontstaan vanuit de directe kernwaarden van het festival. Verder is Mysteryland een katalysator geweest voor de revolutie van de elektronische muziek sinds het begin van de jaren negentig.

Als innovatief festival evolueert Mysteryland tot op de dag van vandaag. Met het duurzaamheidsprogramma “Celebrate Life” maakt ID&T thema’s als verbondenheid, natuur en talent actueel door deze te koppelen aan acitiviteiten voor, tijdens en na het festival.

Mysteryland is voor het tweede jaar op rij met een drie sterren Industry Green Certificate bekroond door de onafhankelijke duurzaamheidsorganisatie Julie’s Bicycle. In oktober 2014 ontving het festival drie sterren van A Greener Festival Award. Mysteryland behoort hiermee tot de duurzaamste festivals ter wereld en levert een positieve bijdrage aan de omgeving.

Met de bekroning wordt Mysteryland beloond voor de duurzame weg die het festival vijf jaar geleden is ingeslagen. Mysteryland heeft de ambitie om samen met zijn bezoekers, leveranciers en partners het huidige duurzaamheidsbeleid de aankomende jaren nog verder uit te bouwen.

Festival Soul

Duurzaamheid is een van de belangrijkste pijlers van Mysteryland. Sustainability Manager Lyke Poortvliet: “Mysteryland stelt zichzelf bij elke handeling de vraag: is dit de meest duurzame oplossing? Er wordt daarom voor, tijdens en na het festival aandacht besteed aan diverse projecten die de ecologische impact verminderen en bijdragen aan een duurzamere toekomst. We noemen dit onze Festival Soul.”

Mysteryland Footprint

Het doel van het festival is de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden door middel van diverse projecten die betrekking hebben op de (lokale) omgeving en gemeenschap. Zo is er aandacht voor energiegebruik, heeft Mysteryland een recycleplan, is er een vrijwilligersproject in samenwerking met Stichting 10,000 HOURS en wordt er een juiste balans gezocht in het aanbod van verantwoorde voeding. Daarnaast is er gratis kraanwater voor alle bezoekers. Mysteryland vindt het belangrijk om bewustwording te creëren bij de bezoekers op het gebied van duurzaamheid.

Over de Industry Green Certificatie

Organisaties die duurzaamheid in hun werkwijze en bedrijfsstrategie hebben geïntegreerd, komen in aanmerking voor een Industry Green Certificatie. Hierbij wordt gekeken naar het gebruik van water, afval, energie, mobiliteit, samenwerking met stakeholders, strategie en toekomstplannen. Festivals die eerder drie sterren ontvingen zijn Shambala (Verenigd Koninkrijk), Øya (Noorwegen) en Welcome to the Future (Nederland).

  • Streekproducten:
  • Nee

Mysteryland Festival 0 5 0

Gemiddelde van 0 Beoordelingen

Jouw beoordeling

Schrijf als eerste een recensie

advertentie
Add review

Er zijn geen recenties op dit moment

advertentie

Een aantal mensen achter biobetty.com

  • images/marieke_portret_300x250.jpg

    Marieke Malipaard
    bio-burgemeester zeeland

    Marieke is sinds 2011 zich aan het verdiepen in voeding en hoe de voedselindustrie zich gedraagt. Stukje bij beetje, na het zien van diverse (schrikbarende!) documentaires...
    Lees meer...  
  • images/maarten_boer_portret_300x250.jpg

    Maarten Boer
    secretaris & webdeveloper

    Ik kom uit een biologisch nest en biologisch eten is me letterlijk met de paplepel ingegoten. De keuze voor biologische producten is door mijn voorkennis voor...
    Lees meer...  
  • images/piet_300x250_zww.jpg

    Pieter Beermann
    bestuurslid betty's100

    Pieter, vader van 5 kinderen, leeftijd onbekend :-), vertegenwoordigd de afd. betty's100, een club van donateurs die jaarlijks min. euro 1.000,- bijdragen en...
    Lees meer...  
  • images/eddy_vandeberg_portret_300x250.jpg

    Eddy van den Berg
    webdeveloper & bestuurslid afd. site-technologie

    Eddy helpt Danny al jaren met het bouwen van websites. Natuurlijk werd hij graag lid van het team toen Danny hem vroeg. Eddy is al jaren van mening dat de voeding...
    Lees meer...
Hosting is powered by Cyso