Op Oost boutique hotel & restaurant

Op Oost boutique hotel & restaurant

Adres: Oost 76
Postcode: 1794 GR
Plaats: Oosterend
Provincie: Texel
Land: Nederland
Routebeschrijving
Telefoon: 0000000000
Contact: Joram en Valerie

Beschrijving

Nordic & Botanical Cuisine
Ervaar ons 'Served by Nature' gedachtegoed

Onze keuken heeft een inslag van kweken, fourageren en conserveren. Dit zorgt voor een licht, fris en uitdagend menu, waarbij we veel gebruik maken van van wildpluk, zilte groenten uit de tuin, vis, schelp en schaaldieren. Daarnaast serveren wij ook de door onze boer geteelde groentes, eetbare bloemen en kruiden.

Kortom: een menu waarin de natuur het hoogste én laatste woord heeft.

Wij serveren ons signature Served by Nature Menu: een verrassingsmenu van vijftien smaakmomenten. We nemen je graag mee op een culinair avontuur langs alle elementen.

Reserveren & info
We kijken ernaar uit om jullie weer te verwelkomen op Oost!

Informatie

Wij zijn 5 dagen per week geopend voor diner. Op woensdag en donderdag zijn we gesloten.
We serveren ons signature SERVED BY NATURE verrassings menu.
We stellen je niet graag teleur, dus overleg tijdig per email jouw dieetwensen (info@opoost.nl)
Het is helaas niet mogelijk ons menu vegan of lactosevrij te serveren. Vegetarisch genieten kan uiteraard wel.
We zijn geopend in onze kas op Oost. Deze is verwarmd, niet geïsoleerd.
Reserveer in ons restaurant een tafel of een plek aan onze wine bar (hoge zit)
Honden zijn helaas niet toegestaan in ons restaurant
Kweken, fourageren & conserveren
We verrassen je graag met een nieuwe eetbare wereld op Oost en in het Kook Atelier.
Bij de eerste zonnestralen vind je ons op het Wad, in de weilanden, het bos en de tuunwallen op Oost. De perfecteplek om te fourageren, oftewel wildpluk.

Daarnaast hebben we samen met onze eigen teler en boer een zaai & oogstplan opgesteld. Het op biologische wijze kweken van bijzondere groenten, om zo het gehele jaar door verse groenten in ons menu te verwerken. In de winter conserveren we onze oogst; van fermenteren tot pekelen.

Wijn & Botanical Arrangement
In ons restaurant vind je geen cola of sinas. Of de eeuwenoude bekende sauvignon blanc. Waarom? Omdat het simpelweg anders en dichterbij kan. We maken graag bijzondere pairings en serveren ook bio dynamische en natuurwijnen uit minder bekende gebieden. Daarnaast maken wij onze eigen kruiden infusies en geven ze een extra boost met Seedlip Garden of Spice.

Van kop tot staart en graat
Bewust genieten is de basis van ons menu, gedefineerd door contrasten in smaak en structuur. De gerechten geven niet alleen een invulling aan het van 'kop tot staart' principe, maar het menu gaat net een stapje verder; culinair genieten van 'kop tot graat'. Geniet van vis en vlees uit onze rook & dry agedkast. Het Kook Atelier...van fine dining tot ruwe ambacht, ons restaurant neemt je graag mee in deze spannende eetbare wereld.

Onze eetbare tuin
De eerste oogst begint al op te komen. En daar zij we zo trots op! Samen met professionele en thuis tuinders kweken we op biologische wijze onze eigen groenten, kruiden en zilte smaakmakers. Een deel daarvan op onze boerderij, een ander deel komt van dichtbij op Texel.

Heb je weleens bloemen gegeten? Deze bijzondere verrassingen zijn niet alleen heel gezond voor ons, of een kleurrijke smaakmaker voor de keuken, maar ook nog eens goed voor de wereld. De bijen worden er namelijk heel erg blij van en snoepen lekker met ons mee.

De grote verbouwing
Helaas gooide covid wéér roet in het eten... de verbouwing moest weer worden uitgesteld. Maar....in november 2022 gaat het dan eindelijk gebeuren! De bouw van ons vaste restaurant op Oost. Tot die tijd zijn we geopend in onze glazen greenhouse op Oost.

Straks in een prachtig pand met authentieke boerderij kenmerken, waar onze botanical & nordic cuisine volledig tot zijn recht komt. Tijdens de verbouwingsperiode is het hotel deels gesloten, maar kun je in het weekend en in de vakanties in alle rust genieten van onze prachtige plek. We zullen je tijdig informeren over de exacte data. De verbouwing is naar verwachting in de lente 2023 afgerond.

Wij hopen dat jullie je net zo verheugen op deze spannende periode als wij!

 • Streekproducten:
 • Ja

Op Oost boutique hotel & restaurant 0 5 0

Gemiddelde van 0 Beoordelingen

Jouw beoordeling

Schrijf als eerste een recensie

advertentie
Add review

Er zijn geen recenties op dit moment

Een aantal mensen achter biobetty.com

 • images/edwin_300x250_zww.jpg

  Edwin de Groot
  penningmeester

  Als mens en als vader vind ik het belangrijk om gezonde en eerlijke producten te kopen en te gebruiken en zo min mogelijk leed te veroorzaken. Ik wil graag weten...
  Lees meer...  
 • images/team/niels_zww_300x250.jpg

  Frits van Hout R.I.P.
  bio-burgemeester rotterdam

  Frits, niels of hoe we je ook moesten noemen Bedankt dat we je mochten leren kennen als kritisch buurman en later als collega  Dank ook voor je openhartigheid,...
  Lees meer...  
 • images/tito_300x250.png

  Tito Marchena
  puppet maker

  Tito, vader van 2 dochters, heeft zn opleiding genoten als kok aan Alkwaard College maar verdient de kost als mobiele barbier en druk bezig zijn 2e bedrijf op te...
  Lees meer...  
 • images/talita_portret_300x250.jpg

  Talita Aartsen
  bio-burgemeester noord-holland & boss bio-burgemeesters

  Talita Aartsen, vegetariër, 39 jaar, moeder van zoon Cebastiaan (17) en part-time werkzaam als medewerker klantenservice bij Bouwmaat. Vind het belangrijk...
  Lees meer...
Hosting is powered by Cyso